Implicarea Bisericii în asistența socială, prezentată elevilor seminariști clujeni

de | feb. 14, 2020

Elevii Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca s-au întâlnit luni, 10 februarie 2020, cu directorul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” al Arhiepiscopiei Clujului, preotul Bogdan Chiorean. Tinerilor din clasele a IX-a, a XII- a și a XII- a le-a fost prezentată activitatea Centrului „Sfântul Nectarie” care, de la înființare și până acum,  a oferit asistență medicală și spirituală  la peste 4000 de pacienți aflați în fază terminală. Centrul, sfinţit și inaugurat în 9 noiembrie 2012, este un proiect medico-social al Arhiepiscopiei Vadului Feleacului şi Clujului. A fost inițiat în 2009 de Episcopul vicar Vasile Someşanul, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu Anania. Construcţia aşezământului a fost continuată şi finalizată în timpul Mitropolitului Andrei al Clujului.

 „În cadrul întâlnirii a fost dezbătută și implicarea Bisericii în asistența socială și medicală, într-un timp în care mulți dintre adolescenți cred că Biserica nu face nimic pentru semenii noștri!”, a precizat directorul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, preotul Liviu Vidican-Manci.  „Această întâlnire dintre elevii noștri și directorul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” se încadrează în proiectul de familiarizare al tinerilor cu activitățile misionar-sociale ale Bisericii, pe care l-am inițiat pentru anul 2020”, a adăugat directorul instituției.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...