Implicarea Bisericii în asistența socială, prezentată elevilor seminariști clujeni

de | feb. 14, 2020 | Actualitatea religioasă

Elevii Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca s-au întâlnit luni, 10 februarie 2020, cu directorul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” al Arhiepiscopiei Clujului, preotul Bogdan Chiorean. Tinerilor din clasele a IX-a, a XII- a și a XII- a le-a fost prezentată activitatea Centrului „Sfântul Nectarie” care, de la înființare și până acum,  a oferit asistență medicală și spirituală  la peste 4000 de pacienți aflați în fază terminală. Centrul, sfinţit și inaugurat în 9 noiembrie 2012, este un proiect medico-social al Arhiepiscopiei Vadului Feleacului şi Clujului. A fost inițiat în 2009 de Episcopul vicar Vasile Someşanul, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu Anania. Construcţia aşezământului a fost continuată şi finalizată în timpul Mitropolitului Andrei al Clujului.

 „În cadrul întâlnirii a fost dezbătută și implicarea Bisericii în asistența socială și medicală, într-un timp în care mulți dintre adolescenți cred că Biserica nu face nimic pentru semenii noștri!”, a precizat directorul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, preotul Liviu Vidican-Manci.  „Această întâlnire dintre elevii noștri și directorul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” se încadrează în proiectul de familiarizare al tinerilor cu activitățile misionar-sociale ale Bisericii, pe care l-am inițiat pentru anul 2020”, a adăugat directorul instituției.

Ultimele articole

Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, marți, 26 octombrie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia „Sfântul Dumitru” din Florești,...