Instalarea noului preot paroh, Ionuţ Rodilă în parohia Bogata de Sus

de | dec. 13, 2016 | Activități parohiale

În duminica a 28-a după Rusalii, credincioşii din  parohia Bogata de Sus cu Filiala Calna şi-au primit noul păstor sufletesc, în persoana părintelui Ionuţ Rodilă. De la ora 10,oo a fost săvârşită Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie de către părintele protopop Ioan Buftea, care a şi rostit un cuvânt de învăţătură despre importanţa Sfintei Împărtăşanii în viaţa creştinului.

IMG-20161212-WA0002De asemenea părintele protopop a amintit că de-a lungul timpului această parohie a avut 15 preoţi, ultimul fiind părintele Gabriel Moldovan care a slujit cu multă râvnă timp de 11 ani această comunitate euharistică. În urma transferului acestuia la parohia Luna din Protopopiatul Turda, postul de preot paroh a rămas vacant. La Centrul Eparhial din Cluj-Napoca a avut loc un examen, iar părintele Ionuţ Rodilă a primit postul de paroh.

După terminarea Sfintei Liturghii, aşa cum este tradiţia, părintele protopop i-a înmânat noului paroh Sfânta Evanghelie spunându-i: ,,să propovăduiți cu timp și fără timp cuvântul lui Dumnezeu”, Sfânta Cruce spunându-i: ,,ca să vă fie steag și scut şi armă puternică împotriva tuturor ispitelor” şi cheia bisericii spunându-i:,, cu ea mai mult să deschideţi uşa bisericii decât să o închideţi!”

La final părintele paroh Ionuţ Rodilă a adus cuvânt de mulţumire Preamilostivului Dumnezeu, Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, familiei sale şi tuturor celor ce au contribuit la formarea sa. În mod deosebit a mulţumit credincioşilor pentru primirea călduroasă şi i-a asigurat că va fi alături de ei la bine şi la greu.

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...