Întâmpinarea Domnului – Dreptul Simeon și Proorocița Ana

de | feb. 2, 2024

Începutul lunii februarie este împodobit cu una dintre cele mai frumoase și cele mai înălțătoare sărbători ale credinței noastre, o sărbătoare care se leagă de praznicele nașterii și copilăriei Mântuitorului nostru Iisus Hristos: Întâmpinarea Domnului.

La 40 de zile de la Nașterea Sa din Preacurata Fecioara Maria, pruncul Iisus a fost întâmpinat de către doi dintre reprezentanții venerabili ai rămășiței credincioase a lui Israel: Dreptul Simeon și Proorocița Ana, fiica lui Fanuel.

În omilia sa la praznicul de astăzi, Sfântul Ioan Damaschin spune că dreptul Simeon, fiind preot a lui Dumnezeu, s-a păstrat pe sine curat de gândurile cele dinlăuntru, curățindu-se și ajungând oglindă a Domnului, întru care Duhul își arăta strălucirile dumnezeiești.

Evanghelie și Liturghie
Evanghelie și Liturghie
Întâmpinarea Domnului - Dreptul Simeon și Proorocița Ana
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/ioanbizau/" target="_self">Pr. Prof. Ioan Bizău</a>

Pr. Prof. Ioan Bizău

Profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Realizator al emisiunilor „Cult și Cultură” și „Evanghelie și Liturghie” la Radio Renașterea.

Emisiuni recente

Despre perioada Triodului

Despre perioada Triodului

Pe parcursul celor zece săptămâni ale perioadei Triodului (denumirea vine de la cartea de cult folosită la strană în aceste săptămâni - Triod, gr. „triodion”, trei ode sau imne, întrucât cântările Utreniei sunt structurate în câte trei cântări), începând cu Duminica...