Invitație | Noaptea Muzeelor 2024, la Muzeul Mitropoliei Clujului – Vernisajul expoziției „Iconografii”

de | mai 16, 2024

Anul acesta, în data de 18 mai 2024, Noaptea Europeană a Muzeelor marchează cea de-a XX-a ediție, un eveniment care, de la an la an, a antrenat un număr tot mai mare de muzee, galerii de artă, case memoriale, institute și centre culturale, dar și milioane de vizitatori. Pentru Muzeul Mitropoliei Clujului, anul 2024 consemnează cea de-a X-a participare, interesul publicului pentru instituția noastră manifestându-se și printr-o prezență tot mai numeroasă de la o ediție la alta.

Pentru a marca și Centenarul învățământului universitar teologic clujean, Muzeul Mitropoliei Clujului, în parteneriat cu Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, vă propune, ca eveniment special în cadrul Nopții Muzeelor, vernisajul expoziției temporare Iconografii– Expoziție a Secției de Artă Sacră din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Expoziția, care va rămâne deschisă publicului în perioada 18 mai – 9 iunie 2024, va cuprinde peste 80 de lucrări ale studenților secției de Artă Sacră, realizate în timpul anilor de studii la nivel Licență și Master. Publicul va putea admira abordări artistice în diverse tehnici (pictură de icoane, frescă, mozaic, vitraliu și miniatură), dar, în egală măsură, va putea vedea și rezultatele procesului de restaurare realizat asupra unor obiecte de patrimoniu.

Desigur, participarea la vernisajul expoziției, care va avea loc sâmbătă, 18 mai 2024, începând cu ora 19:20, va fi completată și de parcurgerea expoziției permanente „Tezaur de artă sacră și carte veche românească” și vizitarea Necropolei Arhiepiscopale.

Intervalul orar în care vă așteptăm să ne treceți pragul va fi între orele 14:00 și 24:00, accesul tuturor vizitatorilor fiind liber!

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Clujului

Invitație | Noaptea Muzeelor 2024, la Muzeul Mitropoliei Clujului - Vernisajul expoziției „Iconografii”

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Clujenii sunt invitați să participe duminică, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii organizată în centrul municipiului Cluj-Napoca. Evenimentul continuă o veche tradiţie din Ardeal ce are în centrul ei rugăciunea pentru mediul înconjurător şi pentru...

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Sâmbătă, 15 iunie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din satul Arșița, comuna Măgura Ilvei, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul sfințirii capelei...