ÎPS Andrei în vizită la Căminul pentru persoane vârstnice „Acoperământul Maicii Domnului” din Turda

de | apr. 14, 2017

Beneficiarii Căminului pentru persoane vârstnice „Acoperământul Maicii Domnului” din Turda-Oprișani,  au primit vineri 14 aprilie 2017, de la ora 11.00, vizita Înaltpreasfințitului Părinte Andrei.

Mitropolitul Clujului i-a vizitat pe fiecare în camerele lor  pentru a le ÎPS Andrei în vizită la Căminul pentru persoane vârstnice „Acoperământul Maicii Domnului” din Turdaaduce bucurie și mângâiere sufletească, dar și pentru a le ura sărbători fericite. Vârstnicii au primit în dar din partea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, câte o carte cu Noul Testament cu Psalmi, cărți de rugăciune și câte un ou roșu. Persoanele vârstnice de aici l-au întâmpinat pe Părintele Mitropolit Andrei cu mare bucurie și nădejde în suflet. Ierarhul a adresat și un scurt cuvânt de învățătură în capela așezământului pentru persoanele care s-au putut deplasa, iar mai apoi a stat de vorbă cu beneficiarii și angajații, urându-le sărbători fericite.

Centrul pentru persoane vârstnice  este construit în curtea bisericii „Învierea Domnului”din Turda și dispune de aproximativ 116 locuri pentru persoanele vârstnice, dintre care aproximativ 65 sunt imobilizate la pat. Aici persoanelor vârstnice instituționalizate li se acordă servicii medicale și de îngrijire la standarde europene, iar  beneficiari sunt bătrânii din toată țara și de toate confesiunile religioase.

Beneficiarii centrului au permanent parte de îngrijire medicală de calitate și de asistență spirituală,  atât ÎPS Andrei în vizită la Căminul pentru persoane vârstnice „Acoperământul Maicii Domnului” din Turdaîn capela proprie deservită de un preot, cât și la cameră unde se rostesc rugăciuni pentru cei care nu se pot deplasa.

Ideea înfiinţării unui centru pentru persoane vârstnice a aparţinut Pr. Ştiopei Vasile şi Pr. Dorin Sas, din dorinţa de a veni în ajutorul persoanelor vârstnice nevoiaşe din comunitate, aflate în incapacitate de a-şi asigura necesităţile de bază şi un trai decent.

Zilnic la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Vârstnice „Acoperământul Maicii Domnului” Turda se oficiază în capela Centrului rugăciunea de dimineaţă şi de seară, iar în duminici şi sărbători Sfânta Liturghie.

Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Vârstnice „Acoperământul Maicii Domnului” Turda, a fost înfiinţat în anul 2004 și are în prezent 116 beneficiari.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA