ÎPS Andrei: „Rugăciunea făcută cu stăruință și credință este primită în Cer”

de | ian. 24, 2016 | Actualitatea religioasă

Rugăciunea făcută cu stăruință și credință este primită în Cer, a spus ÎPS Andrei credincioșilor clujeni ce au participat astăzi la Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Apostol Toma” din oraș.

În cuvântul său de învățătură, Părintele Mitropolit i-a încurajat pe creștini să ia exemplul orbului din evanghelia de astăzi și să se roage cu toată puterea. Le-a oferit în acest sens și două exemple de rugăciuni scurte care pot fi rostite neîncetat și care, potrivit marelui duhovnic Teofil Părăian, pot aduce oamenilor, mântuirea. Este vorba de rugăciunea lui Iisus «Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul» și cea către Preasfânta Lui Maică: «Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluiește-ne pe noi »:

La Sfânta Liturghie, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei în biserica „Sfântul Apostol Toma” din cartierul clujean Mărăști au participat un număr mare de preoți și credincioși. Au fost prezenți la slujbă și reprezentanți ai Centrului Eparhial, preoți profesori de la cele două școli teologice clujene, părinți protopopi, dar și oficialități militare și civile.

Ultimele articole

24 mai – Sf. Cuv. Simeon cel din Muntele Minunat

24 mai – Sf. Cuv. Simeon cel din Muntele Minunat

Sf. Cuv. Simeon cel din Muntele Minunat Acest Sfânt Cuvios s-a născut în Antiohia Siriei în anul 521. Încă de la şase ani, după ce tatăl său, Ioan, a murit în timpul unui cutremur, cu binecuvântarea mamei sale, Sfânta Marta (pomenită la 4 iulie), a mers în Seleucia,...

Sfinţii Împărați Constantin și Elena, cinstiţi la Mănăstirea Dobric

Sfinţii Împărați Constantin și Elena, cinstiţi la Mănăstirea Dobric

Mănăstirea Dobric și-a sărbătorit hramul istoric, în ziua prăznuirii Sfinților Mari Împărați, întocmai cu Apostolii, Constantin și mama sa, Elena, sâmbătă, 21 mai 2022, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și...