Lansare de carte la Parohia „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Mănăștur. Parohia a premiat 100 de elevi cu media 10

de | iun. 28, 2023

În cadrul suitei de evenimente dedicate hramului, Parohia Ortodoxă „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din cartierul Mănăștur, Cluj-Napoca, a organizat marți, 27 iunie 2023, o seară culturală ce a cuprins o lansare de carte și festivitatea de premiere a elevilor merituoși de la școlile de pe cuprinsul parohiei. Evenimentele au avut loc cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Lansare de carte la Parohia „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Mănăștur. Parohia a premiat 100 de elevi cu media 10

În cea de-a cincea zi de activitãti pregãtite cu ocazia #ZilelorHramului, ne-am întâlnit cu Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei. Înaltpreasfinția Sa a participat la lansarea cãrtii „Poezii” a pãrintelui profesor George Remete din Alba-Iulia, carte care a fost prezentatã auditoriului de domnul profesor Nicolae Turcan. La acest festin cultural au participat pãrinți profesori din Cluj-Napoca și din alte eparhii.

În deschiderea întâlnirii, Parohia Ortodoxã „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” i-a premiat pe cei o sutã de elevi de gimnaziu de la școlile gimnaziale „Ion Creangã” și „Iuliu Hatieganu” din cartierul Mãnãștur, care au încheiat anul școlar cu media generalã 10. Fiecare elev a primit din partea bisericii noastre o diplomã de merit, o carte de rugãciuni, o cutie de bomboane de ciocolatã și un dar financiar de o sutã de lei.

Multumim tuturor celor care au participat la acest frumos eveniment, precum si conducerii acestor douã institutii de învãtãmânt care se aflã pe teritoriul parohiei noastre și cu care avem o rodnicã și bunã colaborare. Pr. Dan Cismaș, parohul bisericii Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

Lansare de carte la Parohia „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Mănăștur. Parohia a premiat 100 de elevi cu media 10

Parohia Ortodoxă „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Cluj-Napoca își va prăznui joi, 29 iunie, ocrotitorii spirituali. Cu acest prilej, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a aprobat aducerea în pelerinaj a raclei cu moaștele Sfântului Paisie de la Mănăstirea Neamț din Arhiepiscopia Iașilor. Acestea sunt așezate spre închinarea credincioșilor, în biserica Parohiei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, până în data de 30 iunie. În această perioadă, parohia organizează o serie de evenimente religioase și culturale:

Vineri, 23 iunie, la ora 18.00,  racla cu moaștele Sfântului Paisie de la Neamț a fost așezată spre închinare în biserica parohiei.

Sâmbãtã, 24 iunie, cu ocazia sãrbãtorii Nasterii Sfântului Ioan Botezãtorul, invitat la Sfânta Liturghie a fost pãrintele Anastasie Berbecel, de la Mãnãstirea Floresti.

Duminicã, 25 iunie,  la Sfânta Liturghie a slujit și a predicat pãrintele Vasile Ioana. Rãspunsurile liturgice au fost date de Corul Bisericii „Sfântul Nicolae – Dintr-o Zi” din București.

Duminicã seara, de la ora 18.00, la Taina Sfântului Maslu a slujit Preasfințitul Pãrinte Benedict Bistriteanul.

Luni, 26 iunie, de la ora 21.00 a fost oficiată o Slujbă de Priveghere îm cinstea Sfântului Paisie de la Neamț, de către Protos. Natanael Zanfirache, slujitor al Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca.

Marti, 27 iunie, dupã slujba Vecerniei, Înaltpreasfintitul Pãrinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei a fost prezent la lansarea volumului „Poezii”, cea mai recentã carte a pãrintelui profesor George Remete. În cadrul aceleiasi întâlniri a avut loc premierea elevilor Scolilor Gimnaziale Ion Creangã și Iuliu Hatieganu, care au avut media generalã 10 în anul școlar recent încheiat.

Miercuri, 28 iunie, în ajunul hramului, la slujba Privegherii va sluji pãrintele Visarion Pasca, duhovnicul Mãnãstirii Floresti.

Joi, 29 iunie, în ziua hramului, la Sfânta Liturghie va sluji Preasfintitul Pãrinte Ieronim al Daciei Felix, înconjurat de un sobor de preoti si diaconi. La final, în curtea bisericii, credincioșii prezenți vor avea parte de un recital de muzicã popularã susținut de Lavinia Goste, Marius Zorilã și membrii Orchestrei Nationale „Valahia”.

Vineri, 30 iunie, dupã Sfânta Liturghie, la Taina Sfântului Maslu va fi prezent pãrintele Chiril Zegrean, starețul Mãnãstirii Parva. La finalul slujbei, racla cu moaștele Sfântului Paisie va porni spre Mãnãstirea Neamț.

Mai multe fotografii AICI.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...