Liturghia Darurilor mai înainte sfințite la Biserica „Sfânta Treime” din Unguraș

de | mart. 10, 2023 | Actualitatea religioasă

Vineri, 10 martie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea parohială din Unguraș, județul Cluj.

Cu acest prilej, de la ora 13:00, în biserica parohială, ierarhul a oficiat Liturghia Darurilor mai înainte sfințite, înconjurat de un sobor de clerici. Din sobor au făcut parte: protopopul Dejului – preotul Ioan Buftea, starețul Mănăstirii Băișoara – protosinghelul Iacob Rus, preotul paroh Mircea Adrian Luca, arhidiaconul Cristian Deneș – slujitor al Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca și alți preoți invitați.

La finalul slujbei, Părintele Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură și i-a îndemnat pe cei prezenți „să postească nu numai de bucate, ci și de răutate”, iar în post să își înmulțească rugăciunea, milostenia și faptele bune și pe toate acestea să le încununeze cu o bună spovedanie.

Apoi, preotul paroh Mircea Adrian Luca a mulțumit ierarhului pentru prezență și pentru binecuvântarea oferită comunității parohiale în perioada Postului Mare.

Scurt istoric

De-a lungul timpului, Biserica „Sfânta Treime” din Unguraș a fost renovată de mai multe ori. În urma ultimelor lucrări de înfrumusețare efectuate în ultimii ani, lăcașul de cult a fost resfințit la data de 25 iulie 2021 de Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Ultimele articole

18 mai – Sf. Mc. Petru, Dionisie și Paulin

18 mai – Sf. Mc. Petru, Dionisie și Paulin

În timpul persecuţiei împotriva creştinilor a împăratului păgân Deciu (249-251), un tânăr cu numele Petru a fost prins în Lampsac, o cetate aflată în Helespont. Petru a fost adus la dregătorul Optimus şi silit să jertfească zeiţei Afrodita. Dar nu a vrut să se supună...

Misionari și misionarism

Misionari și misionarism

Înainte de înălțarea la cer, Domnul Hristos le-a zis ucenicilor: „mergând, învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă. Și iată, Eu cu voi sunt în toate zilele, până...

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Bistrița

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Bistrița

Clericii din Protopopiatul Ortodox Bistrița s-au reunit luni, 15 mai 2023, în cadrul conferinței preoțești semestriale de primăvară. Întâlnirea a fost precedată de un Te Deum, fiind săvârşit în Biserica de la Coroana, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei,...