Lucrarea filantropică a Bisericii și moduri de ajutorare a celor nevoiași

de | nov. 17, 2016 | Activități parohiale

Joi 17 noiembrie a avut loc ședința administrativă lunară a preoților din Protopopiatul Cluj I. Începând cu ora10.30 a fost săvârșită slujba de Tedeum după care, ședința a fost deschisă de părintele protopop Dan Hognogi.

Invitatul de luna aceasta, domnul Dan Bârsan, consultant în accesarea de fonduri europene, a realizat o prezentare axată pe implementarea proiectelor în mediul rural.
S-a discutat apoi și despre seria de cateheze ce urmează a fi susținute în toate bisericile din cadrul Arhiepiscopiei Clujului.
Punctul central al ședinței a constat în prezentarea concertului caritabil din data de 2 decembrie 2016 intitulat „Domnul Iisus cel Milostiv si ucenicii Săi”, eveniment ce are ca scop principal sprijinirea unor persoane cu dizabilități.
De asemenea va avea loc o colecta pentru persoanele nevoiașe, fiind vorba despre adunarea de bani si alimente neperisabile.
În încheiere s-au discutat probleme de natură administrativă, ne-a transmis  corespondentul Radio Renașterea în Protopopiatul Cluj I, părintele Mihai Pop.

Ultimele articole

Experiența carcerală la Nicolae Steinhardt

Experiența carcerală la Nicolae Steinhardt

În seria dialogurilor cu dr. Călin Emilian Cira, doctor în istorie și doctorand în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, abordăm o serie de teme specifice ce se regăsesc în opera scriitorului și monahului Nicolae Steinhardt, cunoscut și ca monahul...

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Parohia Ortodoxă Teaca, din cadrul Protopopiatului Ortodox Bistrița, a găzduit luni 24 aprilie 2023, întâlnirea cercului preoțesc de pe Valea Tecii. Pornind de la îndemnul biblic: ,,Fiule, sprijină pe tatăl tău la bătrânețe și nu-l mâhni în viața lui. Și chiar de i se...

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

În ziua Înainte prăznuirii Bunei Vestiri, un grup de persoane private de libertate, rezidente ale Centrului Terapeutic Lotus din Penitenciarul de maxima siguranța Gherla însoțite de preotul capelan alături de cadre din Serviciul Educație , Sectorul Reintegrare Socială...