Maica Siluana Vlad s-a întâlnit cu studenții teologi clujeni

de | mai 11, 2019

Marți, 7 mai 2019, a avut loc o întâlnire de suflet între Maica Siluana Vlad și studenții Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, cu binecuvântarea și participarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Întâlnirea a avut loc de la ora 18:00, în Aula Facultății din Campusul Universitar „Nicolae Ivan”, monahia Siluana Vlad vorbindu-le celor prezenți pe tema „Adâncimea ortodoxiei și superficialitatea ortodoxului”.

Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, în deschiderea serii, a adresat un cuvânt duhovnicesc, a apreciat misiunea pe care maica o face în rândul tinerilor și i-a mulțumit pentru prezența sa la Cluj-Napoca.

În partea a doua a întâlnirii, maica Siluana a răspuns întrebărilor adresate de auditoriu prezent.

Evenimentul a fost moderat de pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca și de arhim. lect. univ. dr. Benedict Vesa, cadru universitar al Facultății și secretar eparhial al Arhiepiscopiei Clujului.

Au fost prezenți numeroși studenți, teologi, tineri interesați de tema discutată, precum și cadre universitare, credincioși și oameni de cultură.

Maica Siluana a fost prezentă la Cluj-Napoca în perioada 7-10 mai 2019. Cu această ocazie, Maica a avut mai multe întâlniri duhovnicești, printre care cu credincioșii Parohiei „Sfântul Mina” din cartierul Bună Ziua, cu tinerii creștin ortodocși din municipiu, cu elevii Seminarului Teologic din Cluj și cu membrii ASCOR Cluj-Napoca.

Prezența maicii la Cluj-Napoca se datorează legăturii speciale pe care dânsa o are cu Parohia ,,Sfântul Mina” și a legăturii duhovnicești cu părintele Dumitru Bărbos, parohul bisericii.

Maica Siluana Vlad este coordonatoarea Centrului de Formare și Consiliere „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, stareța Mănăstirii „Sfântul Siluan Athonitul” din Iași și autoarea a numeroase cărți, ca de exemplu: „Scrisori către părinți”, „Deschide cerul cu lucrul mărunt”, „Împreună dumiriri pe Cale”, „Meșteșugul bucuriei”, „Doamne, unde-i rana?” ș.a.

Monahia este foarte iubită de tinerii ortodocși, până în prezent ținând nenumărate conferinţe în ţară şi în comunităţile de români din străinătate, iar la Cluj-Napoca a mai fost în nenumărate rânduri, începând din anul 2008, la invitația ASCOR Cluj-Napoca.

Mai multe fotografii găsiți AICI 

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia...

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia Pata, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei...

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...