Maica Siluana Vlad s-a întâlnit cu studenții teologi clujeni

Maica Siluana Vlad s-a întâlnit cu studenții teologi clujeni
Photo Credit To Darius Echim

Marți, 7 mai 2019, a avut loc o întâlnire de suflet între Maica Siluana Vlad și studenții Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, cu binecuvântarea și participarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Întâlnirea a avut loc de la ora 18:00, în Aula Facultății din Campusul Universitar „Nicolae Ivan”, monahia Siluana Vlad vorbindu-le celor prezenți pe tema „Adâncimea ortodoxiei și superficialitatea ortodoxului”.

Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, în deschiderea serii, a adresat un cuvânt duhovnicesc, a apreciat misiunea pe care maica o face în rândul tinerilor și i-a mulțumit pentru prezența sa la Cluj-Napoca.

În partea a doua a întâlnirii, maica Siluana a răspuns întrebărilor adresate de auditoriu prezent.

Evenimentul a fost moderat de pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca și de arhim. lect. univ. dr. Benedict Vesa, cadru universitar al Facultății și secretar eparhial al Arhiepiscopiei Clujului.

Au fost prezenți numeroși studenți, teologi, tineri interesați de tema discutată, precum și cadre universitare, credincioși și oameni de cultură.

Maica Siluana a fost prezentă la Cluj-Napoca în perioada 7-10 mai 2019. Cu această ocazie, Maica a avut mai multe întâlniri duhovnicești, printre care cu credincioșii Parohiei „Sfântul Mina” din cartierul Bună Ziua, cu tinerii creștin ortodocși din municipiu, cu elevii Seminarului Teologic din Cluj și cu membrii ASCOR Cluj-Napoca.

Prezența maicii la Cluj-Napoca se datorează legăturii speciale pe care dânsa o are cu Parohia ,,Sfântul Mina” și a legăturii duhovnicești cu părintele Dumitru Bărbos, parohul bisericii.

Maica Siluana Vlad este coordonatoarea Centrului de Formare și Consiliere „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, stareța Mănăstirii „Sfântul Siluan Athonitul” din Iași și autoarea a numeroase cărți, ca de exemplu: „Scrisori către părinți”, „Deschide cerul cu lucrul mărunt”, „Împreună dumiriri pe Cale”, „Meșteșugul bucuriei”, „Doamne, unde-i rana?” ș.a.

Monahia este foarte iubită de tinerii ortodocși, până în prezent ținând nenumărate conferinţe în ţară şi în comunităţile de români din străinătate, iar la Cluj-Napoca a mai fost în nenumărate rânduri, începând din anul 2008, la invitația ASCOR Cluj-Napoca.

Mai multe fotografii găsiți AICI 

 

Autor

Darius Echim

Absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În prezent, masterand al aceleiași unități de învățământ superior și student senator în Senatul Universității Babeș-Bolyai. Din ianuarie 2018 este corespondent Trinitas TV în Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, fotograf și redactor-colaborator la Radio Renașterea.

Articole pe aceeași temă

Distribuie