Martirii din temnițele comuniste

de | mai 24, 2024

Ziua de 14 mai este înscrisă în calendarul memoriei românești ca Zi Națională de cinstire a martirilor din temnițele comuniste.

Mulți dintre dumneavoastră, cei care participați la cultul public al Bisericii Ortodoxe, știți că, la fiecare Sfântă Liturghie, acești martiri sunt pomeniți împreună cu eroii neamului nostru. Preotul sau episcopul pomenește atunci pe toți cei care, printr-o cruzime de neînchipuit a autorităților comuniste, și-au găsit sfârșitul sau au suferit traume iremediabile: bărbați, femei, copii, tineri, bătrâni, oameni învățați, țărani simpli, elevi, studenți, credincioși de toate confesiunile, români sau alte etnii și naționalități.

În cadrul întâlnirii de azi vă invit la un moment de reflecție asupra acestei secvențe teribile din istoria României și nu numai.

Cult și Cultură
Cult și Cultură
Martirii din temnițele comuniste
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/ioanbizau/" target="_self">Pr. Prof. Ioan Bizău</a>

Pr. Prof. Ioan Bizău

Profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Realizator al emisiunilor „Cult și Cultură” și „Evanghelie și Liturghie” la Radio Renașterea.

Emisiuni recente

Lucrarea terapeutică plină de iubire a părintelui duhovnicesc I

Lucrarea terapeutică plină de iubire a părintelui duhovnicesc I

Am detaliat, în emisiunile precedente, în cadrul discuțiilor noastre legate de Lucrarea (sau înfăptuirea) tămăduirii prin iubire, aspecte privind: Procesul tămăduirii și lucrarea terapeutică duhovnicească în scrierile unor teologi contemporani bazate pe tradiția...

Despre rugăciune

Despre rugăciune

Și în cadrul acestei emisiuni vom discuta despre rugăciune - o lucrare de căpetenie pentru viața noastră duhovnicească. Rugăciunea are și un caracter particular și unul public, ambele într-o strânsă legătură. Prin practicarea rugăciunii Dumnezeu este chemat în viața...