Membrii grupului de implicare socială „Tinerii Voluntari”, aproape de cei nevoiași

de | dec. 9, 2015 | Activități parohiale

Luni, 7 decembrie 2015, tinerii din cadrul Grupului de implicare socială „Tinerii Voluntari”, în parteneriat cu Liceul Teoretic „Pavel Dan” și Clubul Copiilor Câmpia Turzii, au oferit copiilor de la Mănăstirea Dumbrava, peste 100 de pachete cu rechizite, jucării și îmbrăcăminte. Copiii din grupul „Melody”, conduși de instructorul Nicușor Lăcătuș, au cântat câteva cântece de Crăciun, apoi au colindat împreună cu copiii de la mănăstire. La final cu toții s-au închinat în biserica mănăstirii.

Acest proiect, primul din săptămâna aceasta, va fi urmat de acţiunea intitulată „Cutia de pantofi”, realizată în parteneriat cu Liceul Teoretic „Pavel Dan” şi Serviciul Public Local de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Câmpia Turzii. Astfel, joi, 10 decembrie 2015, de la ora 15.00, în sala mică a Palatului Cultural „Ionel Floaşiu” din Câmpia Turzii persoanele şi familiile defavorizate din Câmpia Turzii vor primi câte un pachet cu alimente, pentru a putea întâmpina mai uşor Praznicul Crăciunului.

Până în prezent „Tinerii Voluntari” au pus în practică o acţiune de apropiere faţă de militarii români din Afganistan, trimiţându-le acestora 300 de scrisori cu ocazia Sărbătorii Naşterii Domnului, au întreprins o vizită la Staţia de Epurare de la Câmpia Turzii şi au reuşit strângerea a peste 800 de semnături pentru realizarea unui patinoar în parcul municipiului Câmpia Turzii. De asemenea, pentru acest an mai sunt prevăzute: un spectacol caritabil pentru ajutorarea unei familii a cărei locuinţă a fost distrusă de flăcări, un concurs de sanie, o scenetă de Crăciu și o excursie la Caps.

Grupul de implicare socială „Tinerii Voluntari” a fost înfiinţat la 26 octombrie 2015 pe lângă parohia Câmpia Turzii II, din iniţiativa preotului paroh Vălean Daniel-Nicolae şi a unui grup de adolescenţi şi numără în prezent peste 40 de membri. Grupul are ca scop realizarea de proiecte sociale pe patru direcţii: cultural-artistice, spirituale, ecologice şi politic-manageriale.

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...