Misiunea Bisericii astăzi, în atenția preoţilor din cercul pastoral-misionar Ilva Mică

de | iun. 22, 2015 | Activități parohiale

Preoţii din cercul pastoral-misionar Ilva Mică, coordonaţi de părintele Iuliu Brici, s-au întâlnit duminică, 21 iunie 2015, în parohia Leşu II din Protopopiatul Năsăud. Soborul de doisprezece preoţi, alături de părintele paroh Ioan Mihăilă, a săvârşit de la ora 16.00 Taina Sfântului Maslu, în biserica ce poartă hramul „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”, în prezenţa a peste 250 de credincioşi.

În cuvântul de învăţătură rostit la sfârşitul slujbei, părintele Doru Plaian de la parohia Rebra a vorbit credincioşilor despre „Misiunea Bisericii astăzi”, care trebuie să implice nu numai clerul, ci şi credincioşii.

Evenimentul de duminică s-a încadrat în seria de manifestări dedicate „Anului omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi” şi „Anului comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii”, în Patriarhia Română.Totodată a marcat împlinirea a 15 ani de la sfințirea bisericii parohiei Leşu II.

 

 

Ultimele articole

Despre muncă

Despre muncă

Munca este o realitate existențială a lumii în care trăim, fiindcă orice om ca să trăiască în această lume, are nevoie să muncească. Sfânta Scriptură este cât se poate de explicită când ne spune că în rai, Adam și Eva au fost puși pentru a păzi și a îngriji grădina...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...