Mitropolitul Andrei a sosit la Mănăstirea Nicula, unde va oficia slujbele cu prilejul hramului

de | aug. 14, 2020 | Actualitatea religioasă

Vineri, 14 august 2020, în jurul orei 15:00, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a sosit la Mănăstirea Nicula, unde va oficia slujbele cu prilejul hramului așezământului monahal.

Ierarhul a fost întâmpinat de miile de pelerini și de soborul de preoți, în frunte cu exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, arhimandritul Dumitru Cobzaru, starețul Mănăstirii Nicula, arhimandritul Nicolae Moldovan, și protopopul de Gherla, preotul Iulian Paul Isip, și prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.

După ce s-a închinat la Icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului, Părintele Mitropolit Andrei a binecuvântat miile de pelerini și le-a adresat un scurt gând duhovnicesc.

De la ora 18:00, pe altarul de vară al mănăstirii, Înaltpreasfințitul Andrei va oficia slujba Vecerniei cu Litie, iar de la ora 22:00, Utrenia și Prohodul Maicii Domnului.

De asemenea, sâmbătă, 15 august, în ziua hramului, de la ora 9:45, ierarhul va oficia Sfânta Liturghie.

La Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” de la Nicula, județul Cluj, se desfășoară an de an cel mai mare pelerinaj ortodox din Transilvania. Mulți credincioși vin cu câteva zile înainte, pentru a se închina Icoanei Făcătoare de minuni a Maicii Domnului și a participa la toate slujbele oficiate pe altarul de vară, amplasat lângă biserica veche de zid.

Mai multe fotografii AICI 

Vineri, 14 august 2020, în jurul ore 15:00, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și…

Publicată de Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului pe Vineri, 14 august 2020

Foto credit: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...