Mitropolitul Andrei a sosit la Mănăstirea Nicula, unde va oficia slujbele cu prilejul hramului

de | aug. 14, 2020

Vineri, 14 august 2020, în jurul orei 15:00, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a sosit la Mănăstirea Nicula, unde va oficia slujbele cu prilejul hramului așezământului monahal.

Ierarhul a fost întâmpinat de miile de pelerini și de soborul de preoți, în frunte cu exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, arhimandritul Dumitru Cobzaru, starețul Mănăstirii Nicula, arhimandritul Nicolae Moldovan, și protopopul de Gherla, preotul Iulian Paul Isip, și prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.

După ce s-a închinat la Icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului, Părintele Mitropolit Andrei a binecuvântat miile de pelerini și le-a adresat un scurt gând duhovnicesc.

De la ora 18:00, pe altarul de vară al mănăstirii, Înaltpreasfințitul Andrei va oficia slujba Vecerniei cu Litie, iar de la ora 22:00, Utrenia și Prohodul Maicii Domnului.

De asemenea, sâmbătă, 15 august, în ziua hramului, de la ora 9:45, ierarhul va oficia Sfânta Liturghie.

La Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” de la Nicula, județul Cluj, se desfășoară an de an cel mai mare pelerinaj ortodox din Transilvania. Mulți credincioși vin cu câteva zile înainte, pentru a se închina Icoanei Făcătoare de minuni a Maicii Domnului și a participa la toate slujbele oficiate pe altarul de vară, amplasat lângă biserica veche de zid.

Mai multe fotografii AICI 

Vineri, 14 august 2020, în jurul ore 15:00, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și…

Publicată de Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului pe Vineri, 14 august 2020

Foto credit: Darius Echim / Mitropolia Clujului

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA