Mitropolitul Clujului participă la Congresul Internațional de Spiritualitate de la Mănăstirea Bose, Italia

de | sept. 4, 2019 | Actualitatea religioasă

În perioada 4-6 septembrie 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, este prezent la Mănăstirea Bose din Italia, ca reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române, la Conferința Internațională de Spiritualitate Ortodoxă.

Manifestarea științifică, aflată la a XXVII-a ediție, are ca țel aprofundarea sensului vocației umane, dar și a vocației creștine în Biserică și în lumea de astăzi, tema conferinței fiind „Chemați la viaţa în Hristos”, după cum se arată pe site-ul oficial al Mănăstirii Bose.

Vor fi organizate mai multe secțiuni pe o serie de tematici specifice: secțiunea biblică, dedicată vocației profetice și creștine de astăzi; secțiunea teologică, dedicată darurilor poporului lui Dumnezeu și rolului femeii și secțiunea dedicată vieții în Hristos, în cadrul căreia Părintele Mitropolit Andrei va conferenția joi, 5 septembrie, pe tema „Sensul speranței creștine”.

Printre cei prezenți, care vor lua cuvântul, se numără și Mitropolitul Iov de Telmesoss, din partea Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol, Mitropolitul Serafim de Zimbauer și Angola, din partea Patriarhiei Alexandriei și a întregii Africi, Mitropolitul Ilarion Alfeyev de Volokolamsk, din partea Patriarhiei Moscovei și a întregii Rusii, informează Agenția de știri a Patriarhiei Române, Basilica.ro.

Foto credit: Darius Echim / mitropolia-clujului.ro

 

Ultimele articole

Cinstirea Icoanelor. Ce ne spune textul biblic ? P2

Cinstirea Icoanelor. Ce ne spune textul biblic ? P2

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură” susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19.00.20