Mitropolitul Clujului participă la Congresul Internațional de Spiritualitate de la Mănăstirea Bose, Italia

de | sept. 4, 2019

În perioada 4-6 septembrie 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, este prezent la Mănăstirea Bose din Italia, ca reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române, la Conferința Internațională de Spiritualitate Ortodoxă.

Manifestarea științifică, aflată la a XXVII-a ediție, are ca țel aprofundarea sensului vocației umane, dar și a vocației creștine în Biserică și în lumea de astăzi, tema conferinței fiind „Chemați la viaţa în Hristos”, după cum se arată pe site-ul oficial al Mănăstirii Bose.

Vor fi organizate mai multe secțiuni pe o serie de tematici specifice: secțiunea biblică, dedicată vocației profetice și creștine de astăzi; secțiunea teologică, dedicată darurilor poporului lui Dumnezeu și rolului femeii și secțiunea dedicată vieții în Hristos, în cadrul căreia Părintele Mitropolit Andrei va conferenția joi, 5 septembrie, pe tema „Sensul speranței creștine”.

Printre cei prezenți, care vor lua cuvântul, se numără și Mitropolitul Iov de Telmesoss, din partea Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol, Mitropolitul Serafim de Zimbauer și Angola, din partea Patriarhiei Alexandriei și a întregii Africi, Mitropolitul Ilarion Alfeyev de Volokolamsk, din partea Patriarhiei Moscovei și a întregii Rusii, informează Agenția de știri a Patriarhiei Române, Basilica.ro.

Foto credit: Darius Echim / mitropolia-clujului.ro

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 25 mai 2024, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Budești, județul Bistrița-Năsăud. Cu această...