Mitropolitul Clujului vizitează comunitatea ortodoxă din Suedia

de | feb. 26, 2016

Biserica cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului și Sfinții Cuvioși Daniil Sihastrul și Paisie de la Neamț” din orașul Jönköping – Suedia va fi sfinţită, duminică, 28 februarie 2016, informează site-ul episcopiascandinavia.se.

Slujba de târnosire a bisericii, amenajate potrivit rânduielilor ortodoxe, va fi săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim al Europei Centrale și de Nord și de Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord, fiind înconjurați de un numeros sobor de preoți și diaconi.

Această parohie a fost înființată de Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord în anul 2009, continuând misiunea desfășurată de peste patru decenii de preoții români din Stockholm.

Până acum serviciile religioase au fost săvârșite în diferite locații iar în anul 2014 s-a reușit achiziționarea unei biserici, prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Europei de Nord și cu osteneala părintelui paroh Ovidiu Teodor Băncilă și a bunilor săi credincioși.

Biserica în stil neogotic a fost ridicată între anii 1880-1881, pe malul lacului Vättern din Jönköping, după schițele arhitectului Lars Kellman, prin donațiile tinerei britanice Cecilia Willerding. Catapeteasma bisericii a fost sculptată în stil brâncovenesc, în lemn de cireș.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA