Multiculturalismul din Cluj-Napoca

de | mai 3, 2023

În cadrul evenimentului „Zilele Clujului” organizat de Primăria Cluj-Napoca, grupul de inițiativă comunitară Impact (reprezentând EthniCity) împreună cu Universitatea BabeșBolyai (UBB) alături de centrele culturale, Institutul Român pentru Pace (PATRIR) și Cluj International Women’s Club, au creat un program multicultural complex vizând peste 30 de culturi diferite.

Persoanele care fac parte din acestă multitudine de etnii diferite, își vor împărtași culturile prin: artă, povești, dans, muzică, mâncare și tradiții.

Acest eveniment multicultural va fi deschis publicului în fiecare zi din perioada 19 – 21 mai, pe strada Emmanuel de Mortonne, între orele 10 – 22.

Totodată, EthniCity, în parteneriat cu Insomnia Café&Bistro și Cinema Arta, pregătesc o serie de instalații de artă, speech-uri, difuzări de filme, ateliere și petreceri de celebrare culturale.
Cel mai vechi pub din Cluj-Napoca găzduiește și în acest an EthniCity. Pe o perioadă de 2 săptămâni, 19 mai – 2 iunie, în incinta Insomnia Café&Bistro se vor putea găsi instalații de artă printre care se numără și “Cabinet of stories”. O colecție de obiecte care aparțin oamenilor etnici din orașul nostru, fiecare obiect având o poveste de care este strâns legat.

Altă parte a evenimentului EthniCity se va desfășura în cadrul Cinema Arta, unde pe o perioadă de 2 zile, 20 – 21 mai, vor fi difuzate filme multiculturale de scurt și lung metraj. Selecția de filme fiind făcută de reprezentanți ai culturilor partenere.

Evenimentele prezentate anterior au ca scop educarea cetățenilor și celebrarea diferențelor culturale din comunitatea clujeană, astfel făcând primi pașii spre o societate omogenă.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Comunicate de presă
CTP – Mai mulți pensionari au dreptul la abonament gratuit

CTP – Mai mulți pensionari au dreptul la abonament gratuit

Primăria Municipului Cluj-Napoca și Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A  anunţă ca s-au  majorat plafoanele  de la care pensionarii au dreptul la abonament gratuit și invită pensionarii, persoanele peste 70 de ani si cetatenii de onoare la Centrele de vanzare...

Restrictiile de circulatie pentru liniile de autobuze 37 și  38

Restrictiile de circulatie pentru liniile de autobuze 37 și  38

Cu ocazia meciului de fotbal dintre CFR 1907 Cluj si Rapid Bucuresti, care se va desfasura in 10 Februarie 2024, de la ora 21:15, pe stadionul „Dr. Constantin Radulescu”, Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA informeaza publicul calator ca in ziua meciului vor...

Patriarhia Română împlineşte 99 de ani de la înfiinţare

Patriarhia Română împlineşte 99 de ani de la înfiinţare

Patriarhia Română împlinește duminică 99 de ani de la înființare. Întrunit în ședința de lucru din 4 februarie 1925, Sfântul Sinod a luat hotărârea de înființare a Patriarhiei Ortodoxe Române. Procesul începuse imediat după Marea Unire din 1918. Istoric La finalul...

Bilanțul Arhiepiscopiei Clujului în anul 2023 | Comunicat de presă

Bilanțul Arhiepiscopiei Clujului în anul 2023 | Comunicat de presă

Sâmbătă, 3 februarie 2024, la sediul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, s-au desfăşurat lucrările Adunării Eparhiale și a fost prezentat bilanţul activităţilor Arhiepiscopiei...