Nou protopop pentru Protopopiatul Cluj I

de | mai 4, 2015

Părintele Dan Hognogi, parohul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul clujean Mănăștur este de acum noul protopop de Cluj I.

El îi urmează în funcție părintelui Ioan Jeler, care a  ocupat acest post timp de 30 de ani. Noul protopop a fost instalat astăzi, 4 mai 2015 de către Înaltpresfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, în prezența Preasfințitului Vasile Someșanul, a consilierilor eparhiali și a tuturor preoților din protopopiatul Cluj I. Evenimentul a debutat la ora 10:00 cu un Te Deum, oficiat la Biserica „Sfânta Treime” din Cluj-Napoca.

Slujba a fost urmată de cuvântul Înaltpresfințitul Părinte Andrei, în care ierarhul i-a mulțumit părintelui Ioan Jeler pentru toată activitatea și l-a încurajat în misiune pe actualul protopop: „Părintele protopop Ioan Jeler și-a îndeplinit misiunea cu vârf și îndesat. În vremurile grele când biserica își desfășura misiunea așa cum putea, părintele a fost un slujitor devotat și a întărit, a mângâiat și i-a ajutat pe cei care aveau trebuință de ajutor. Noi socotim că tot în acest spirit va lucra și următorul protopop. Noul protopop va încerca să fie colegial și frățesc cu toți, dar și ferm, pentru că este nevoie de acest lucru pentru buna desfășurare a protopopiatului”.

În semn de apreciere față de munca depusă în cei 30 de ani la conducerea protopopiatului Cluj I, Înaltpresfințitul Andrei i-a acordat părintelui Ioan Jeler, Crucea Transilvană. După citirea hotărârii Adunarii Eparhiale în ceea ce privește investirea noului protopop, a avut loc slujba de hirtotesire a părintele Dan Hognogi.

Protopopiatul Cluj I are în componență aproximativ 80 de parohii.

Pentru acestea, prioritatea sunt activitățile cu tinerii, catehezele parohiale și implicarea în mediul online, a spus noul protopop de Cluj I, părintele Dan Hognogi: „Direcțiile spre care se va îndrepta activitatea protopopiatului nostru în mod special vor fi legate de intensificarea catehezei pe care o consider foarte importantă, apoi munca cu tinerii, care sunt prioritatea cea mai mare a bisericii noastre, deoarece  ei sunt viitorul și fără ei Biserica ar rămâne doar istorică. Nu în ultimul rând, deoarece societatea de astăzi ne obligă să ieșim din biserici nu doar pe stradă, ci și în mediul online, pe internet, vom avea grijă să intensificăm activitatea în așa fel încât să ajungem cât mai mult la sufletele credincioșilor noștri”.

[lightbox type=”video” link=”https://youtu.be/rUWRMAI1iLE”]

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA