O nouă generație de absolvenți la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj

de | mai 23, 2017

O nouă promoţie de absolvenţi a încheiat luni, 22 mai 2017, cursurile în mod festiv la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca. Elevii claselor a XII-a au participat de dimineață în capela instituţiei de învăţământ, la Sfânta Liturghie, iar apoi în jurul orei 15:00 în curtea liceului, la festivitatea de premiere.

Festivitatea de sfârșit de an a avut loc în prezența Înaltpreasfițitului Părinte Andrei, a cadrelor didactice de la Seminar, a părinților și a celor apropiați. ÎPS Andrei i-a felicitat pe elevi și, în acest context, și-a amintit cu nostalgie că în urmă cu 50 de ani și el a simțit emoțiile terminării liceului:

Părintele director, Liviu Vidican Manci le-a spus elevilor că orice ar face în viață să evite să fie indiferenți față de cei din jurul lor, explicându-le că indiferența nu este decât lipsa iubirii:

Au fost părtați la emoțiile elevilor și reprezentanți ai Facultății de Teologie Ortodoxă. Pr. Ioan Chirilă, președintele senatului Universității Babeș-Bolyai le-a urat absolvenților succes la examenele ce urmează, încredințându-i că rugăciunea tuturor îi va însoți:

Elevii Seminarului Teologic Ortodox din Cluj au scăpat oficial de școală, dar nu și de învățat pentru că îi așteaptă examenul de bacalaureat.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...