O nouă generație de absolvenți la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj

de | mai 23, 2017 | Actualitatea religioasă, Uncategorized

O nouă promoţie de absolvenţi a încheiat luni, 22 mai 2017, cursurile în mod festiv la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca. Elevii claselor a XII-a au participat de dimineață în capela instituţiei de învăţământ, la Sfânta Liturghie, iar apoi în jurul orei 15:00 în curtea liceului, la festivitatea de premiere.

Festivitatea de sfârșit de an a avut loc în prezența Înaltpreasfițitului Părinte Andrei, a cadrelor didactice de la Seminar, a părinților și a celor apropiați. ÎPS Andrei i-a felicitat pe elevi și, în acest context, și-a amintit cu nostalgie că în urmă cu 50 de ani și el a simțit emoțiile terminării liceului:

Părintele director, Liviu Vidican Manci le-a spus elevilor că orice ar face în viață să evite să fie indiferenți față de cei din jurul lor, explicându-le că indiferența nu este decât lipsa iubirii:

Au fost părtați la emoțiile elevilor și reprezentanți ai Facultății de Teologie Ortodoxă. Pr. Ioan Chirilă, președintele senatului Universității Babeș-Bolyai le-a urat absolvenților succes la examenele ce urmează, încredințându-i că rugăciunea tuturor îi va însoți:

Elevii Seminarului Teologic Ortodox din Cluj au scăpat oficial de școală, dar nu și de învățat pentru că îi așteaptă examenul de bacalaureat.

 

Sfințirea capelei mortuare din Șieu-Odorhei

Sfințirea capelei mortuare din Șieu-Odorhei

Joi, 21 septembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Șieu-Odorhei, județul Bistrița-Năsăud. Cu acest prilej, de la ora...

Resfințirea Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din Corușu

Resfințirea Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din Corușu

În Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci (Luarea Crucii și urmarea lui Hristos), 17 septembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul...