Părintele arhimandrit Benedict Vesa în mijlocul copiilor şi credincioşilor din Nimigea de Sus

de | sept. 24, 2018

Parohia Ortodoxă „Sfântul Ierarh Nicolae” din Nimigea de Sus, Protopopiatul Năsăud, a organizat în perioada 21-23 septembrie 2018, pentru al treilea an consecutiv, o tabără  de weekend destinată tuturor copiilor din comunitate.

Peste 30 de copii au participat, timp de trei zile, la activități educativ-religioase, dar şi recreative care, pe de o parte, au avut rolul de a-i apropia mai mult de biserică, iar pe de altă parte, de a le dezvolta abilităţile practice, de relaţionare şi de muncă în echipă. Dintre acestea amintim: cateheză, activităţi corale, jocuri, concursul pe echipe „Marele Joc”, seară de film, atelierul de împletit cruciuliţe şi brăţări, program de rugăciune și dezbateri pe teme de actualitate cu pr. paroh Cornel Coprean.

Aceste activităţi au fost posibile datorită implicării tinerilor voluntari ai parohiei care, până nu demult, au fost ei înşişi participanţi ai acestor tabere: Carmen Săsărman, Adela Sabo, Patricio Găurean, Emanuela Bădăluţă, Cosmina Dîmbul şi Mario Ilişuan.

Cele trei zile dedicate copiilor s-au încheiat duminică printr-o bucurie deplină, întrucât în mijlocul lor şi al credincioşilor din Nimigea de Sus a fost prezent la Sfânta Liturghie preacuviosul părinte arhimandrit Benedict Vesa, secretar eparhial şi profesor al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Sfinţia sa, plecând de la pericopa evanghelică a pescuirii minunate, a rostit un bogat cuvânt de învăţătură aplicat la realităţile vieţii cotidiene, menit să răspundă necesităţilor duhovniceşti ale credincioşilor şi i-a îndemnat pe cei prezenţi să-L mărturisească pe Hristos înaintea tuturor oamenilor.

Îmbrăcaţi în straie populare specifice zonei, copiii au participat la Sfânta Liturghie şi s-au cuminecat, iar la final au susţinut un scurt concert de pricesne şi cântece patriotice, care să marcheze sărbătoarea Centenarului Marii Uniri.

Acest proiect anual se înscrie în cadrul protocolului de cooperare încheiat între Parohia Ortodoxă Nimigea de Sus, păstorită de pr. Cornel Coprean şi Şcoala Primară din localitate, reprezentată de învăţătorul Ioan Luşcan şi educatoarea Floarea Salvan.

Pr. Cornel Coprean

 

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Pr. Prof. Stelian Tofană a conferențiat la Dej pe tema dependențelor

Pr. Prof. Stelian Tofană a conferențiat la Dej pe tema dependențelor

„Dependențele – Utopia unei eliberări?!”, a fost tema despre care părintele Stelian Tofană a conferențiat în fața a sute de dejeni. În cadrul Proiectului Cultural ,,Familia și Societatea, ce ne spune Biblia?”, organizat de către Protopopiatul Ortodox Român Dej în...

Studiu biblic în Protopopiatul Ortodox Turda

Studiu biblic în Protopopiatul Ortodox Turda

Joi, 16 noiembrie 2023, începând cu ora 18:00, la sediul Protopopiatului Ortodox Turda, s-a desfășurat un program biblic susținut de pr. dr. Cătălin Varga, specialist în teologie biblică și preot la Parohia Ortodoxă Oprișani I din municipiul Turda. Acest eveniment,...

În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

Capela din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița va fi funcționa într-o bisericuță care urmează să fie construit în curtea spitalului, a anunțat managerul instituției, Gabriel Lazany la începutul acestei luni. Decizia a fost luată în primul rând din...

Ziua Armatei, sărbătorită în comuna Jucu

Ziua Armatei, sărbătorită în comuna Jucu

Ca în fiecare an, Ziua Armatei Române a fost marcată și în Comuna Jucu, printr-un eveniment organizat de Unitatea Militară, în colaborare cu administrația locală, Școala „Gheorghe Barițiu” și Biserica Ortodoxă.