Părintele arhimandrit Benedict Vesa în mijlocul copiilor şi credincioşilor din Nimigea de Sus

de | sept. 24, 2018 | Activități parohiale

Parohia Ortodoxă „Sfântul Ierarh Nicolae” din Nimigea de Sus, Protopopiatul Năsăud, a organizat în perioada 21-23 septembrie 2018, pentru al treilea an consecutiv, o tabără  de weekend destinată tuturor copiilor din comunitate.

Peste 30 de copii au participat, timp de trei zile, la activități educativ-religioase, dar şi recreative care, pe de o parte, au avut rolul de a-i apropia mai mult de biserică, iar pe de altă parte, de a le dezvolta abilităţile practice, de relaţionare şi de muncă în echipă. Dintre acestea amintim: cateheză, activităţi corale, jocuri, concursul pe echipe „Marele Joc”, seară de film, atelierul de împletit cruciuliţe şi brăţări, program de rugăciune și dezbateri pe teme de actualitate cu pr. paroh Cornel Coprean.

Aceste activităţi au fost posibile datorită implicării tinerilor voluntari ai parohiei care, până nu demult, au fost ei înşişi participanţi ai acestor tabere: Carmen Săsărman, Adela Sabo, Patricio Găurean, Emanuela Bădăluţă, Cosmina Dîmbul şi Mario Ilişuan.

Cele trei zile dedicate copiilor s-au încheiat duminică printr-o bucurie deplină, întrucât în mijlocul lor şi al credincioşilor din Nimigea de Sus a fost prezent la Sfânta Liturghie preacuviosul părinte arhimandrit Benedict Vesa, secretar eparhial şi profesor al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Sfinţia sa, plecând de la pericopa evanghelică a pescuirii minunate, a rostit un bogat cuvânt de învăţătură aplicat la realităţile vieţii cotidiene, menit să răspundă necesităţilor duhovniceşti ale credincioşilor şi i-a îndemnat pe cei prezenţi să-L mărturisească pe Hristos înaintea tuturor oamenilor.

Îmbrăcaţi în straie populare specifice zonei, copiii au participat la Sfânta Liturghie şi s-au cuminecat, iar la final au susţinut un scurt concert de pricesne şi cântece patriotice, care să marcheze sărbătoarea Centenarului Marii Uniri.

Acest proiect anual se înscrie în cadrul protocolului de cooperare încheiat între Parohia Ortodoxă Nimigea de Sus, păstorită de pr. Cornel Coprean şi Şcoala Primară din localitate, reprezentată de învăţătorul Ioan Luşcan şi educatoarea Floarea Salvan.

Pr. Cornel Coprean

 

 

Ultimele articole

6 octombrie – Sfântul Apostol Toma; Sf. Mc. Erotiida

6 octombrie – Sfântul Apostol Toma; Sf. Mc. Erotiida

Biserica Ortodoxă sărbătorește astăzi pe Sfântul Apostol Toma și pe Sfânta Muceniță Erotiida. Sfântul Apostol Toma s-a născut în cetatea Paneada (numită şi Cezareea lui Filip), din Galileea. Numele de Toma, în limba aramaică, înseamnă geamăn, ca şi cel de Didymos în...

Gloria Bizanțului

Gloria Bizanțului

Istoria creștinismului nu poate fi înțeleasă în complexitatea ei fără fascinanta lume a Bizanțului. Pe durata a peste o mie de ani, acest imperiu a cunoscut gloria dar și declinul, expansiunea dar și împresurările, și în pofida conotațiilor peiorative ale termenului...

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

În perioada 25-28 iulie 2022, în Parohia Ortodoxă Răscruci s-au desfășurat o serie de activități estivale, sub egida  Școlii de vară. La manifestări au participat peste cincizeci de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. Activitățile primei zile s-au  desfășurat...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...