Parlamentul a declarat 27 octombrie drept Ziua Sustenabilității în România

de | iun. 1, 2023

Președintele Klaus Iohannis a promulgat marți o lege adoptată de Parlament la începutul lunii, prin care 27 octombrie este declarată Ziua Sustenabilității în România.

În această zi se vor putea organiza activități culturale, sociale și educaționale prin care vor putea fi promovate bunele practici în domeniul sustenabilității și evidențierea importanței aplicării principiilor dezvoltării durabile, informează News.ro.

Autoritățile publice locale și centrale vor putea acorda sprijin material, financiar și logistic entităților care doresc să organizeze evenimente și acțiuni publice dedicate sărbătoririi sustenabilității.

Societatea Română de Televiziune și Societatea Română de Radiodifuziune pot include în programele lor emisiuni dedicate promovării sustenabilității în toate domeniile care privesc viața oamenilor.

Conceptul de sustenabilitate are la bază faptul că resursele sunt finite și ar trebui utilizate în mod conservator și înțelept.

Conform Declarației asupra Mediului și Dezvoltării de la Rio de Janeiro (1992), dezvoltarea durabilă este acel proces de dezvoltare care răspunde nevoilor actuale fără a periclita capacitatea generațiilor viitoare de a răspunde propriilor nevoi.

„Pentru ca dezideratul dezvoltării durabile să poată fi atins, protecția mediului va constitui parte integrantă a procesului de dezvoltare și nu poate fi abordată independent de acesta”, se mai afirmă în Declarație.

Sursa foto: News.ro

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Comunicate de presă
CTP – Mai mulți pensionari au dreptul la abonament gratuit

CTP – Mai mulți pensionari au dreptul la abonament gratuit

Primăria Municipului Cluj-Napoca și Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A  anunţă ca s-au  majorat plafoanele  de la care pensionarii au dreptul la abonament gratuit și invită pensionarii, persoanele peste 70 de ani si cetatenii de onoare la Centrele de vanzare...

Restrictiile de circulatie pentru liniile de autobuze 37 și  38

Restrictiile de circulatie pentru liniile de autobuze 37 și  38

Cu ocazia meciului de fotbal dintre CFR 1907 Cluj si Rapid Bucuresti, care se va desfasura in 10 Februarie 2024, de la ora 21:15, pe stadionul „Dr. Constantin Radulescu”, Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA informeaza publicul calator ca in ziua meciului vor...

Patriarhia Română împlineşte 99 de ani de la înfiinţare

Patriarhia Română împlineşte 99 de ani de la înfiinţare

Patriarhia Română împlinește duminică 99 de ani de la înființare. Întrunit în ședința de lucru din 4 februarie 1925, Sfântul Sinod a luat hotărârea de înființare a Patriarhiei Ortodoxe Române. Procesul începuse imediat după Marea Unire din 1918. Istoric La finalul...

Bilanțul Arhiepiscopiei Clujului în anul 2023 | Comunicat de presă

Bilanțul Arhiepiscopiei Clujului în anul 2023 | Comunicat de presă

Sâmbătă, 3 februarie 2024, la sediul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, s-au desfăşurat lucrările Adunării Eparhiale și a fost prezentat bilanţul activităţilor Arhiepiscopiei...