Pelerinaj al credincioșilor din parohia Ilva Mare la mănăstirile din Maramureșul istoric

de | mai 26, 2015 | Activități parohiale

Credincioșii parohiei năsăudene Ilva Mare au mers în perioada 23-24 mai 2015,  într-un pelerinaj la mănăstirile din Maramureșul istoric.

Pelerinii, însoțiți de părintele paroh Cristian Lupșan, au vizitat frumoasa biserică din Telciu, mănăstirile Moisei și Bârsana, Budești și Rohia, oprindu-se și pe la Cimitirul Vesel de la Săpânța, ce face parte, alături de bisericile de lemn din Maramureș, din patrimoniul UNESCO.

Duminică dimineața au participat cu toții la Sfânta Liturghie, iar cei care s-au spovedit și au avut dezlegare de la duhovnic au putut să se împărtășească. La întoarcere, pelerinii au mai făcut un mic popas la Mănăstirea Cășiel, din cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

“Acest pelerinaj al credincioșilor din parohia Ilva Mare, al doilea din acest an, a fost un bun prilej de mărturisire a credinței lor, de intensificare a iubirii lor pentru Dumnezeu, dar și de înnoire și îmbogățire a vieții lor spirituale” a subliniat părintele paroh Cristian Lupșan.

Ultimele articole

Despre muncă

Despre muncă

Munca este o realitate existențială a lumii în care trăim, fiindcă orice om ca să trăiască în această lume, are nevoie să muncească. Sfânta Scriptură este cât se poate de explicită când ne spune că în rai, Adam și Eva au fost puși pentru a păzi și a îngriji grădina...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...