Pelerinaj al credincioșilor din parohia Ilva Mare la mănăstirile din Maramureșul istoric

de | mai 26, 2015 | Activități parohiale

Credincioșii parohiei năsăudene Ilva Mare au mers în perioada 23-24 mai 2015,  într-un pelerinaj la mănăstirile din Maramureșul istoric.

Pelerinii, însoțiți de părintele paroh Cristian Lupșan, au vizitat frumoasa biserică din Telciu, mănăstirile Moisei și Bârsana, Budești și Rohia, oprindu-se și pe la Cimitirul Vesel de la Săpânța, ce face parte, alături de bisericile de lemn din Maramureș, din patrimoniul UNESCO.

Duminică dimineața au participat cu toții la Sfânta Liturghie, iar cei care s-au spovedit și au avut dezlegare de la duhovnic au putut să se împărtășească. La întoarcere, pelerinii au mai făcut un mic popas la Mănăstirea Cășiel, din cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

“Acest pelerinaj al credincioșilor din parohia Ilva Mare, al doilea din acest an, a fost un bun prilej de mărturisire a credinței lor, de intensificare a iubirii lor pentru Dumnezeu, dar și de înnoire și îmbogățire a vieții lor spirituale” a subliniat părintele paroh Cristian Lupșan.

Ultimele articole

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

În ziua Înainte prăznuirii Bunei Vestiri, un grup de persoane private de libertate, rezidente ale Centrului Terapeutic Lotus din Penitenciarul de maxima siguranța Gherla însoțite de preotul capelan alături de cadre din Serviciul Educație , Sectorul Reintegrare Socială...

Sărbătoare duhovncicească la Nepos

Sărbătoare duhovncicească la Nepos

Duminica a treia din Postul Mare a însemnat pentru credincioșii ortodocși ai Parohiei Ortodoxe Nepos un moment de mare sărbătoare duhovnicească: din încredințarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei un grup de elevi seminariști din Cluj-Napoca...