Pilda nunții fiului de împărat (Matei 22, 1-14) | Duminica a XIV-a după Rusalii

de | ian. 28, 2024

Mântuitorul Iisus Hristos a rostit această parabolă cu doar câteva zile înainte de Înfricoșătoarele Sale Pătimiri, pe când se afla în incinta sacră a Templului din Ierusalim.

Apropiindu-se, așadar, ceasul de preaslăvire al Pătimirii Sale, prin care va deschide oamenilor Împărăția Cerurilor, Domnul rostește parabola nunții fiului de împărat pentru a face înțeleasă marea taină a jertfei de pe Golgota.

Într-adevăr, în ajunul morții Sale pe Cruce, Mântuitorul poate spune, asemenea împăratului din parabolă: „Iată, am pregătit ospățul meu; juncii mei și cele îngrășate s-au junghiat și toate sunt gata. Veniți la nuntă” (Matei 22, 4).

Evanghelie și Liturghie
Evanghelie și Liturghie
Pilda nunții fiului de împărat (Matei 22, 1-14) | Duminica a XIV-a după Rusalii
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/ioanbizau/" target="_self">Pr. Prof. Ioan Bizău</a>

Pr. Prof. Ioan Bizău

Profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Realizator al emisiunilor „Cult și Cultură” și „Evanghelie și Liturghie” la Radio Renașterea.

Emisiuni recente

Despre perioada Triodului

Despre perioada Triodului

Pe parcursul celor zece săptămâni ale perioadei Triodului (denumirea vine de la cartea de cult folosită la strană în aceste săptămâni - Triod, gr. „triodion”, trei ode sau imne, întrucât cântările Utreniei sunt structurate în câte trei cântări), începând cu Duminica...