Preasfinţitul Justin Sigheteanul, în mijlocul credincioșilor băimăreni

de | ian. 4, 2016

În Duminica dinaintea Botezului Domnului, Preasfinţitul Părinte Justin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Veche din Baia Mare, fostă Catedrală Episcopală, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

Ierarhul a fost înconjurat de un impresionat sobor de preoți și diaconi iar în cuvântul de învăţătură a vorbit despre semnificaţia şi însemnătatea Botezului Domnului şi despre viaţa Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, cel care a pregătit calea venirii Mântuitorului. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul Catedralei, dirijat de prof. Minodora Grumaz. În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit preot, pe seama Parohiei Brebeni, tânărul diacon Andrei Vasile Tuns, numit în urma concursului desfăşurat în cadrul Episcopiei.

La finalul slujbei Preasfinţitul Părinte Justin Sigheteanul a primit în dar icoana Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul.

Sursa: http://www.episcopiammsm.ro

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Bisericii „Sfânta Varvara” din Salina Ocna Dej

Hramul Bisericii „Sfânta Varvara” din Salina Ocna Dej

În ziua de cinstire a Sfintei Mari Mucenițe Varvara, luni, 4 decembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit la biserica din subteranul Salinei Ocna Dej, cu...