Preasfinţitul Justin Sigheteanul, în mijlocul credincioșilor băimăreni

de | ian. 4, 2016

În Duminica dinaintea Botezului Domnului, Preasfinţitul Părinte Justin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Veche din Baia Mare, fostă Catedrală Episcopală, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

Ierarhul a fost înconjurat de un impresionat sobor de preoți și diaconi iar în cuvântul de învăţătură a vorbit despre semnificaţia şi însemnătatea Botezului Domnului şi despre viaţa Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, cel care a pregătit calea venirii Mântuitorului. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul Catedralei, dirijat de prof. Minodora Grumaz. În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit preot, pe seama Parohiei Brebeni, tânărul diacon Andrei Vasile Tuns, numit în urma concursului desfăşurat în cadrul Episcopiei.

La finalul slujbei Preasfinţitul Părinte Justin Sigheteanul a primit în dar icoana Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul.

Sursa: http://www.episcopiammsm.ro

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...