Preoție împărătească și preoție sacramentală în Biserică

de | feb. 2, 2024

În emisiunea de astăzi, aș vrea să vin în fața dumneavoastră, vorbindu-vă despre una dintre cele mai importante realități sau lucrări pe care le are Biserica: preoția ei.

În primul rând, vom sesiza următorul lucru, fiind fundamental să știm aceasta: în realitate, există un singur și unic preot, adică Iisus Hristos și, prin urmare, o singură preoție, adică a Sa, veșnică, eternă.

Pătrunzând în lume, preoția unică, veșnică a lui Iisus ia doua forme sau dimensiuni: preoție împărătească și preoție slujitoare sau sacramentală. Aceste două aspecte nu pot fi separate radical, pentru că rădăcina lor este aceeași: Iisus Hristos.

Vă propun să aprofundăm acest subiect, apelând la învățătura de veacuri a Bisericii noastre.

 

Cult și Cultură
Cult și Cultură
Preoție împărătească și preoție sacramentală în Biserică
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/ioanbizau/" target="_self">Pr. Prof. Ioan Bizău</a>

Pr. Prof. Ioan Bizău

Profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Realizator al emisiunilor „Cult și Cultură” și „Evanghelie și Liturghie” la Radio Renașterea.

Emisiuni recente

Perioada Triodului

Perioada Triodului

Perioada Trodului este un timp de rugăciune mai intensă, de ascultare mai atentă a Sfintelor Scripturi, o perioadă de pocăință și de înmulțire a faptelor bune, în special a milosteniei arătată față de cei în nevoie, față de cei săraci. Triodul ne cheamă la pocăință și...