Președintele Senatului UBB, la ședința preoților clujeni

de | dec. 11, 2018

Marți, 11 decembrie 2018, preoții din Cluj-Napoca, arondați Protopopiatului Ortodox Cluj II, s-au reunit cu ocazia ultimei ședințe administrative din anul 2018.

Întâlnirea de lucru a fost precedată de o slujbă de mulțumire săvârșită în Paraclisul Seminarului Teologic Ortodox, începând cu ora 10.00. Apoi, la Centrul Eparhial s-a desfășurat ședința propriu – zisă, prezidată de părintele protopop Alexandru-Constantin Ciui.
În prima parte a întrunirii au fost evidențiate evenimentele organizate de parohiile clujene cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri din anul 1918. Printre acestea numărându-se conferințe, concerte, pelerinaje dar și alte manifestări, amintind aici de prezența în orașul Marii Uniri la sărbătoarea organizată cu ocazia Zilei Naționale a delegațiilor din parohiile ,,Sfântul Mina” însoțită de părintele Bărbos Dumitru și ,,Învierea Domnului” însoțită de părintele Dura Nicolae Coriolan. Totodată fost apreciată implicarea preoților în organizarea la nivel parohial a colectelor constând în sume de bani, alimente, medicamente și îmbrăcăminte.

De asemenea au fost prezentate preoților evenimentele pe care Protopopiatul Ortodox Cluj II le va organiza în această perioadă. Este vorba despre Întâlnirea Tinerilor Creștin Ortodocși din Cluj-Napoca, eveniment ce are ca temă întrebarea ,,Cum îmi trăiesc Crăciunul? „,  care se va desfășura miercuri, 12 decembrie 2018, începând cu ora 19.00, la Biserica ,,Schimbarea la Față” din Cluj-Napoca și un alt eveniment ce are ca temă generică expresia paulină ,,Dragostea nu cade niciodată”, dedicat tinerelor familii care s-au căsătorit în anul 2018, în bisericile ortodoxe din Cluj-Napoca. Acesta se va desfășura vineri, 14 decembrie 2018, începând cu ora 19.00, la Biserica ,,Înălțarea Domnului” din Cluj-Napoca. La ambele evenimente va fi prezent Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

În același context au fost comunicate și câteva recomandări venite din partea Centrului Eparhial în ceea ce privește activitatea parohială cu ocazia sfârșitului și începutului de an.
În a doua parte, invitatul special al întâlnirii, părintele profesor Ioan Chirilă, președintele Senatului Universității ,,Babeș Bolyai” le-a vorbit preoților despre anul centenar ca motiv al redescoperirii demnității naționale. În discursul său, părintele președinte a evocat importanța unității de credință, element care transcede timpurile și formele de organizare ale poporului român, îndemnând la redescoperirea Cuvântului Scripturii, element care stă la temelia unității naționale.
Înainte de încheierea ședinței, preoții prezenți s-au bucurat de un concert de colinde susținut de Corul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, dirijat de părintele profesor Petru Stanciu.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia Geaca, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare...