Prezenţa Cuvioasei Parascheva în istoria Europei creştine

de | oct. 13, 2023

An de an, în data de 14 octombrie, creștinătatea răsăriteană sărbătorește, celebrează cu slujbe frumoase, cu hramuri deosebite, pe una dintre cele mai cunoscute sfinte ale Europei creștine. Este vorba despre Cuvioasa Parascheva. 

Creștinii de aici, din tot ținutul Eparhiei Vadului, Feleacului și Clujului, au stat și sub protecția Cuvioasei Parascheva, una dintre cele mai cunoscute sfinte ale Europei creștine.În Cartea Apocalipsei, ni se spune că rugăciunile sfinților sunt asemenea unor cupe de aur pline cu tămâie ce se înalță spre tronul Dumnezeirii. Așa sunt și rugăciunile cuvioasei. 

 

Evanghelie și Liturghie
Evanghelie și Liturghie
Prezenţa Cuvioasei Parascheva în istoria Europei creştine
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/ioanbizau/" target="_self">Pr. Prof. Ioan Bizău</a>

Pr. Prof. Ioan Bizău

Profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Realizator al emisiunilor „Cult și Cultură” și „Evanghelie și Liturghie” la Radio Renașterea.

Emisiuni recente

Despre perioada Triodului

Despre perioada Triodului

Pe parcursul celor zece săptămâni ale perioadei Triodului (denumirea vine de la cartea de cult folosită la strană în aceste săptămâni - Triod, gr. „triodion”, trei ode sau imne, întrucât cântările Utreniei sunt structurate în câte trei cântări), începând cu Duminica...