Prima ședință din anul 2018, în Protopopiatul Cluj I

de | ian. 18, 2018

Joi, 18 ianuarie 2018, a avut loc prima ședință de lucru din acest an a preoților din Protopopiatul Cluj I. Întrunirea s-a desfășurat la sediul Protopopiatului de pe strada Bisericii Ortodoxe din Cluj-Napoca și a început cu o slujbă de Te-Deum, săvârșită în biserica „Sfânta Treime”. Lucrările propriu-zise s-au desfășurat în sala de ședinte, iar în deschidere, părintele protopop Dan Hognogi le-a urat tuturor preoților ca în anul 2018 să aibă realizări deosebite.

Invitați speciali au fost Pr. Prof. Dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca și Pr. Prof. Daniel Mocanu, profesor de muzică la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca. Părintele decan a susținut o scurtă prelegere cu titlul „Părinții Bisericii și muzica – argument” în care a vorbit despre importanța acesteia în viața bisericească și în cea credincioșilor, aducând argumente biblice și patristice.

Părintele profesor Daniel Mocanu a prezentat cartea de pricesne, colinde și de cântări  bisericești intitulată „Cântați Domnului tot pământul” apărută la Editura Renașterea, la inițiativa Înaltpreasfințitului Andrei, Mitropolitul Clujului și sub semnătura Pr. Prof. Vasile Stanciu. Cartea este „un instrument util  pentru dinamizarea vieții muzicale din orice parohie, reprezentând, de altfel, continuarea tradiției începută de Mitropolitul Andrei Șaguna în Transilvania, iar în Regat de episcopul cărturar Melchisedec Ștefănescu” , a precizat părintele Daniel Mocanu.

În a doua parte a ședinței s-au discutat mai multe probleme administrative, printre care Proiectul Patriarhiei Române – Concursul Național Cultural-Artistic „Unirea: libertate și unitate”, organizat cu ocazia „Anului omagial al unității de credință și de neam; Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri (din 1918)”.

 

                                                                                                                       Pr. Marius Bolbos

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...