Prima ședință din anul 2018, în Protopopiatul Cluj I

de | ian. 18, 2018 | Actualitatea religioasă

Joi, 18 ianuarie 2018, a avut loc prima ședință de lucru din acest an a preoților din Protopopiatul Cluj I. Întrunirea s-a desfășurat la sediul Protopopiatului de pe strada Bisericii Ortodoxe din Cluj-Napoca și a început cu o slujbă de Te-Deum, săvârșită în biserica „Sfânta Treime”. Lucrările propriu-zise s-au desfășurat în sala de ședinte, iar în deschidere, părintele protopop Dan Hognogi le-a urat tuturor preoților ca în anul 2018 să aibă realizări deosebite.

Invitați speciali au fost Pr. Prof. Dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca și Pr. Prof. Daniel Mocanu, profesor de muzică la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca. Părintele decan a susținut o scurtă prelegere cu titlul „Părinții Bisericii și muzica – argument” în care a vorbit despre importanța acesteia în viața bisericească și în cea credincioșilor, aducând argumente biblice și patristice.

Părintele profesor Daniel Mocanu a prezentat cartea de pricesne, colinde și de cântări  bisericești intitulată „Cântați Domnului tot pământul” apărută la Editura Renașterea, la inițiativa Înaltpreasfințitului Andrei, Mitropolitul Clujului și sub semnătura Pr. Prof. Vasile Stanciu. Cartea este „un instrument util  pentru dinamizarea vieții muzicale din orice parohie, reprezentând, de altfel, continuarea tradiției începută de Mitropolitul Andrei Șaguna în Transilvania, iar în Regat de episcopul cărturar Melchisedec Ștefănescu” , a precizat părintele Daniel Mocanu.

În a doua parte a ședinței s-au discutat mai multe probleme administrative, printre care Proiectul Patriarhiei Române – Concursul Național Cultural-Artistic „Unirea: libertate și unitate”, organizat cu ocazia „Anului omagial al unității de credință și de neam; Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri (din 1918)”.

 

                                                                                                                       Pr. Marius Bolbos

Ultimele articole

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...