Primăvara, vestită de elevii Seminarului Teologic Ortodox din Cluj, prin iubire și solidaritate

de | feb. 29, 2016 | Actualitatea religioasă

Elevii din ciclul primar de la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca au marcat venirea primăverii printr-un târg de mărțișoare organizat luni, 29 februarie 2016, în curtea unității de învățământ de pe strada Avram Iancu nr. 6.

Alături de învățătoare și părinți, cei mici au realizat pe parcursul mai multor săptămâni mărțișoare colorate și vesele, pe care le-au pus în vânzare pentru o cauză nobilă.

Învățătoarea Grațiela Agrișan a declarat că cei mici au fost foarte entuziaști știind că prin munca lor ajută o persoană bolnavă:

Banii strânși din vânzarea mărțișoarelor vor fi donați profesoarei de religie din Bistrița, Crina Cârcu, mamă a doi copii, bolnavă de cancer.

Pr. Liviu Vidican Manci, directorul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca a declarat că elevii sunt alături de profesoara din Bistrița, nu doar prin darurile oferite, ci și prin rugăciunile lor:

Și comunitatea parohiei „Adormirea Maicii Domnului” s-a mobilizat pentru a o ajuta pe profesoara de religie Crina Cârcu din Bistrița, în lupta cu cancerul. Timp de două săptămâni, copiii care participă la programul parohial săptămânal, ajutați de artistul plastic Teodora Roșca, au lucrat la confecționarea a peste 600 de mărțișoare. Ele au fost vândute în cadrul târgului organizat  duminică în curtea bisericii, după Sfânta Liturghie. Banii obținuți din vânzarea lor vor fi donați profesoarei Crina Cârcu pentru urmarea unui tratament, ce speră cu toții să-i redea sănătatea, a transmis pentru radio Renașterea, reprezentantul parohiei, Stela Florea.

Ultimele articole

Premieră la Teatrul „Puck”: „Cei trei purceluși”

Premieră la Teatrul „Puck”: „Cei trei purceluși”

Cei mici și cei mari sunt așteptați duminică, 21 mai, de la ora 17, la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la o nouă premieră. Este vorba de spectacolul interactiv „Cei trei purceluși”, după James Halliwell-Phillipps, în regia lui Rumi László. Binecunoscuta...

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Bistrița

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Bistrița

Clericii din Protopopiatul Ortodox Bistrița s-au reunit luni, 15 mai 2023, în cadrul conferinței preoțești semestriale de primăvară. Întâlnirea a fost precedată de un Te Deum, fiind săvârşit în Biserica de la Coroana, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei,...