Problema autocefaliilor în perioada modernă: situația bisericească din Ucraina

de | mai 17, 2022

Războiul din Ucraina, țară vecină cu noi, a trezit o multitudine de întrebări pentru fiecare dintre noi. Tocmai de aceea, situația tensionată din vecinătatea noastră, nu o putem ignora nici din perspectivă bisericească, deoarece discutăm despre un „foc mocnit”, care nu se stinge de mai bine de un deceniu.

Pornind de la aceste aspecte, împreună cu dr. Mircea Gheorghe Abrudan, doctor în istorie și teologie, cercetător științific la Institutul de Istorie George Barițiu, al Academiei Române, filiala Cluj-Napoca, ne-am propus să abordăm subiectul bisericilor locale în sânul Bisericii creștine, tocmai pentru a înțelege mai ușor, atât din perspectivă istorică cât și din perspectivă teologică, acest subiect amplu și delicat.

Ediția de față a emisiunii „Viața Bisericii” o dedicăm perioadei moderne și autocefalilor mai recente, printre care și problema bisericească din Ucraina.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Problema autocefaliilor în perioada modernă: situația bisericească din Ucraina
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/pr-robert-kovacs/" target="_self">Pr. Robert Kovacs</a>

Pr. Robert Kovacs

Absolvent al studiilor de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În prezent, doctorand în cadrul aceleiași instituții de învățământ superior. Redactor la Radio Renașterea și preot paroh la Parohia Ortodoxă „Sfântul Silvestru” din Cluj-Napoca.

Emisiuni recente