Program Centre Generații | Fundația Regală Margareta a României

de | nov. 16, 2022

Fundația Regală Margareta a României continuă Proiectul Generații – Mentori Seniori, care urmărește stimularea solidarității și a colaborării între generații, precum și facilitarea schimbului de valori și cunoștinte între copii și vârstnici, în cadrul centrelor de zi din comunități.
Potrivit proiectului, voluntari de toate vârstele și cu diverse profesii, vârstnici care își doresc o viață activă, sunt implicați în activitățile zilnice alături de echipa specializată a centrului, contribuind la îmbunătățirea situației sociale și școlare a copiilor. Prin voluntariat, vârstnicii își redobândesc sentimentul de utilitate și redescoperă bucuria de a trăi și de a dărui din experiența și din poveștile lor de viață.
Copiii beneficiază de sprijin educațional prin pregătire individuală, îndrumare în efectuarea temelor școlare, participă la diverse cursuri, cluburi, ateliere, activități recreative și de socializare. De asemenea, beneficiază de consiliere psihologică și vocațională, o masă caldă, rechizite, îmbrăcaminte și încălțăminte. Activitățile se realizează în cadrul centrului sau chiar on-line.

Astfel, 80 de seniori au oportunitatea de a activa ca voluntari în cele 10 centre sociale after-school din județele Alba, Bistrița, Brașov, Cluj, Mureș și Satu Mare, de a oferă sprijin și de a asigură educația copiilor.
Invitată la Radio Renașterea, dna Anca Godini – coordonator Program Centre Generații, a oferit ascultătorilor nostril multe detalii prețioase despre acest frumos demers.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Program Centre Generații | Fundația Regală Margareta a României
Loading
/

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Speranță pentru suflet – Asociația Mundia

Speranță pentru suflet – Asociația Mundia

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face este să fim aproape de semenii nostri, încercând mereu să facem lumea mai bună, iar un exemplu în acest sens este Asociația Mundia. Am avut reala bucurie de a vorbi cu dna Anca Rus, coordonatorul...