Proiectul Salvăm Biserica lui Mihai sau cum putem să fim parte a istoriei

de | mai 29, 2022

Biserica este o corabie, iar creștinii care merg la Sfânta Biserică și intră în ea sunt izbăviți din furtuna păcatelor. (Sfântul Nicodim)

Apărător al credinței ortodoxe în Transilvania, Mihai Viteazul rămâne o personalitate emblematică a poporului român, ce a marcat trecutul istoric. El a fost primul domnitor care a reușit, pentru puțin timp, să unească Transilvania, Țara Românească și Moldova, formând-se prima unire a principatelor române.

Despre Biserica lui Mihai din satul clujan Lujerdiu, una din cele patru ctitorii ale marelui voievod în zona ardeleană, Constantin C. Giurescu susține că a ridicat-o în anul 1600, după înfăptuirea unirii.
Având hramul Sfinților Arhangehli Mihail și Gavril, această Cenușăreasă a moștenirii noastre spirituale, care așteaptă, în rochia ei de tencuială ponosită datând de la ultima reabilitare din anii comunismului, să fie transformată în perlă a patrimoniului cultural românesc, are acum parte de atenția binemeritată, grație unor oameni pasionați de istorie și, bineînțeles, buni creștini.

Vă invit să-i ascultați pe doi dintre cei care zi de zi fac eforturi pentru proiectul lor de suflet: părintele paroh Cornel Baciu de la Biserica din Lujerdiu și dl Mihai Ursache, angajat al unei instituții publice și voluntar al proiectului Salvăm biserica lui Mihai.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Proiectul Salvăm Biserica lui Mihai sau cum putem să fim parte a istoriei
Loading
/

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

„O poveste de teatru Față/Verso”| actrița Narcisa Pintea

„O poveste de teatru Față/Verso”| actrița Narcisa Pintea

La Teatrul Național Lucian Blaga din Cluj-Napoca se va desfășura miercuri, 3 aprilie cu începere de la ora 19:00 „O poveste de teatru Față/Verso".  Este vorba despre o producție a Asociației Culturale Top Art N&A Cluj-Napoca, un eveniment aflat la prima ediție...

Aniversare Radio Cluj – 70 de ani  | Manager Bogdan Roșca (AUDIO)

Aniversare Radio Cluj – 70 de ani | Manager Bogdan Roșca (AUDIO)

Radio Cluj – parte a Societății Române de Radiodifuziune, a aniversat 70 de ani de la primul semnal în eter, un moment special pe care Radio Renașterea l-a marcat prin invitația pe care a lansat-o managerului instituției, dl Bogdan Roșca-Zasmescu, de a ne vorbi despre...