Biserica este o corabie, iar creștinii care merg la Sfânta Biserică și intră în ea sunt izbăviți din furtuna păcatelor. (Sfântul Nicodim)
Apărător al credinței ortodoxe în Transilvania, Mihai Viteazul rămâne o personalitate emblematică a poporului român, ce a marcat trecutul istoric. El a fost primul domnitor care a reușit, pentru puțin timp, să unească Transilvania, Țara Românească și Moldova, formând-se prima unire a principatelor române.
Despre Biserica lui Mihai din satul clujan Lujerdiu, una din cele patru ctitorii ale marelui voievod în zona ardeleană, Constantin C. Giurescu susține că a ridicat-o în anul 1600, după înfăptuirea unirii.
Având hramul Sfinților Arhangehli Mihail și Gavril, această Cenușăreasă a moștenirii noastre spirituale, care așteaptă, în rochia ei de tencuială ponosită datând de la ultima reabilitare din anii comunismului, să fie transformată în perlă a patrimoniului cultural românesc, are acum parte de atenția binemeritată, grație unor oameni pasionați de istorie și, bineînțeles, buni creștini.
Vă invit să-i ascultați pe doi dintre cei care zi de zi fac eforturi pentru proiectul lor de suflet: părintele paroh Cornel Baciu de la Biserica din Lujerdiu și dl Mihai Ursache, angajat al unei instituții publice și voluntar al proiectului Salvăm biserica lui Mihai.
