Protejarea familiei creștine, un obiectiv comun al preoților din Beclean și al profesorilor de religie

de | dec. 16, 2015

Despre organizarea unui referendum ce prevede modificarea articolului din Constituție ce prevede familia s-a vorbit la ședința lunară a preoților de la Protopopiatul Ortodox Beclean ce a avut loc marți, 15 Decembrie 2015. Informarea a fost făcută de Vicepreședinte APOR Bistrița – Năsăud, Marius Chiuzan și Coordonatorul APOR al Protopopiatului Ortodox Beclean, Natașa Bindea.

Au fost aduse la cunoștința preoților necesitatea desfășurării acestui referendum, dar și modalitățile organizatorice. Li s-a explicat de asemenea, că acest referendum este important pentru a preveni unele acțiuni ateiste prin care se dorește legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex. Totodată se dorește ca articolul 48 din Constituție să definească foarte clar faptul că o căsătorie trebuie să fie făcută între un bărbat și o femeie, iar nu între două persoane.

Următoarea întâlnire cu preoții, legată de această acțiune, va avea loc în data de 29 decembrie 2015, zi în20151215_101449 care se vor stabili și următorii pași în care se vor aduna semnături de la creștinii ce doresc să trăiască într-o țară cu adevărat creștină și civilizată.

Protopopul Becleanului, Pr. Vicențiu-Doru Zinveliu, a transmis tuturor preoților ultimele hotărâri luate de Arhiepiscopia Clujului, dar și de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu privire la slujirea preoților în alte eparhii.

Ședința s-a încheiat cu felicitările adresate noilor parohi ai comunităților Coldău și Malin, dar și cu urările de bine adresate celor ce și-au serbat ziua de naștere în luna decembrie a acestui an, a transmis pentru Radio Renașterea, corespondentul în protopopiatul Beclean, pr. Alin Pop.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...