Protejarea familiei creștine, un obiectiv comun al preoților din Beclean și al profesorilor de religie

de | dec. 16, 2015

Despre organizarea unui referendum ce prevede modificarea articolului din Constituție ce prevede familia s-a vorbit la ședința lunară a preoților de la Protopopiatul Ortodox Beclean ce a avut loc marți, 15 Decembrie 2015. Informarea a fost făcută de Vicepreședinte APOR Bistrița – Năsăud, Marius Chiuzan și Coordonatorul APOR al Protopopiatului Ortodox Beclean, Natașa Bindea.

Au fost aduse la cunoștința preoților necesitatea desfășurării acestui referendum, dar și modalitățile organizatorice. Li s-a explicat de asemenea, că acest referendum este important pentru a preveni unele acțiuni ateiste prin care se dorește legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex. Totodată se dorește ca articolul 48 din Constituție să definească foarte clar faptul că o căsătorie trebuie să fie făcută între un bărbat și o femeie, iar nu între două persoane.

Următoarea întâlnire cu preoții, legată de această acțiune, va avea loc în data de 29 decembrie 2015, zi în20151215_101449 care se vor stabili și următorii pași în care se vor aduna semnături de la creștinii ce doresc să trăiască într-o țară cu adevărat creștină și civilizată.

Protopopul Becleanului, Pr. Vicențiu-Doru Zinveliu, a transmis tuturor preoților ultimele hotărâri luate de Arhiepiscopia Clujului, dar și de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu privire la slujirea preoților în alte eparhii.

Ședința s-a încheiat cu felicitările adresate noilor parohi ai comunităților Coldău și Malin, dar și cu urările de bine adresate celor ce și-au serbat ziua de naștere în luna decembrie a acestui an, a transmis pentru Radio Renașterea, corespondentul în protopopiatul Beclean, pr. Alin Pop.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Pr. Prof. Stelian Tofană a conferențiat la Dej pe tema dependențelor

Pr. Prof. Stelian Tofană a conferențiat la Dej pe tema dependențelor

„Dependențele – Utopia unei eliberări?!”, a fost tema despre care părintele Stelian Tofană a conferențiat în fața a sute de dejeni. În cadrul Proiectului Cultural ,,Familia și Societatea, ce ne spune Biblia?”, organizat de către Protopopiatul Ortodox Român Dej în...

Studiu biblic în Protopopiatul Ortodox Turda

Studiu biblic în Protopopiatul Ortodox Turda

Joi, 16 noiembrie 2023, începând cu ora 18:00, la sediul Protopopiatului Ortodox Turda, s-a desfășurat un program biblic susținut de pr. dr. Cătălin Varga, specialist în teologie biblică și preot la Parohia Ortodoxă Oprișani I din municipiul Turda. Acest eveniment,...

În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

Capela din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița va fi funcționa într-o bisericuță care urmează să fie construit în curtea spitalului, a anunțat managerul instituției, Gabriel Lazany la începutul acestei luni. Decizia a fost luată în primul rând din...

Ziua Armatei, sărbătorită în comuna Jucu

Ziua Armatei, sărbătorită în comuna Jucu

Ca în fiecare an, Ziua Armatei Române a fost marcată și în Comuna Jucu, printr-un eveniment organizat de Unitatea Militară, în colaborare cu administrația locală, Școala „Gheorghe Barițiu” și Biserica Ortodoxă.