PS Benedict Bistrițeanul a conferențiat în cadrul Simpozionului „Medicină pentru trup și suflet” de la Mănăstirea Oașa

de | apr. 6, 2024

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a participat sâmbătă, 6 aprilie 2024, la Simpozionul „Medicină pentru trup și suflet”, ediția a 4-a, desfășurat la Mănăstirea Oașa, județul Alba.

În cadrul simpozionului, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a susținut o prelegere pe tema „Zece principii filocalice la Sfântul Isaac Sirul pentru sănătatea sufletului”.

Alături de Preasfinția Sa, prelegeri au susținut: prof. univ. dr. Dafin Mureșan, președintele Federației Europene a Societăților de Neuroreabilitare, care a vorbit pe tema „Rolul sufletului în terapia trupului”, precum și prof. univ. dr. Dorel Săndesc, prim-vicepreședinte al Societății Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, care a vorbit pe tema „Anestezia și Terapia Intensivă: Știință și Miracol”.

Simpozionul a debutat sâmbătă dimineața, la ora 6:00, cu Sfânta Liturghie, și a continuat de la ora 11:00, cu susținerea prelegerilor. De asemenea, Ceata Oașa a susținut un moment artistic.

VIDEO INTEGRAL Simpozionul „Medicină pentru trup și suflet”

Evenimentul a fost organizat de Grupul „Trup și Suflet”, format din medici de diferite specialități și grade profesionale, asistenți medicali, farmaciști și studenți mediciniști apropiați de Mănăstirea Oașa și Schitul Găbud.

Grupul „Trup și Suflet” are ca obiectiv schimbul de experiență, precum și sporirea duhovnicească și profesională a membrilor săi, desfășurând periodic la Mănăstirea Oașa întâlniri tematice și workshop-uri.

Acest grup s-a născut sub oblăduirea Mănăstirii Oașa, fiind o comunitate dedicată tuturor celor ce activează în domeniul medical, studiază medicina sau sunt interesați de acest domeniu. Scopul acestei comunități profesionale este de a putea oferi prilejul întâlnirilor față către față între oameni din această sferă de activitate, care au valori comune, cât și șansa întâlnirii profesioniștilor din domeniul medical și a unor persoane din mediul duhovnicesc, spre întărirea sufletească a celor ce au ales calea aceasta profesională.

Mai multe fotografii AICI

Sursă: Basilica.ro și Doxologia.ro

Foto credit: Mănăstirea Oașa

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...