PS Benedict Bistrițeanul, la hramul de vară al Mănăstirii „Sf. Ier. Nicolae” de la Escu

de | mai 8, 2021

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului a fost prezent, sâmbătă, 8 mai 2021, la Mănăstirea „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea Escu, comuna Recea Cristur, Protopopiatul Dej.

În ajunul pomenirii Aducerii moastelor Sfantului Ierarh Nicolae la Bari, Preasfinția Sa, a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de slujitori din care au făcut parte: preotul Ioan Buftea, protopopul Dejului, arhidiaconul Iustin Pop, secretarul de cabinet al ierarhului, stareți de mănăstiri din eparhie și preoții din cercul preoțesc Recea Cristur.

În cuvântul de învățătură, Ierarhul e evidențiat virtuțile Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul așezământului monahal de la Escu. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul vocal al Parohiei „Sf. Ier. Nectarie” din Municipiul Dej, dirijat de teologul Vlad Coste. Sfântul Nicolae este cinstit în mod deosebit la Escu de două ori pe an, la 6 decembrie și în 9 mai, când Biserica Ortodoxă face pomenirea Aducerii moaștelor Sfântului Ierarh la Bari, în Italia, a declarat pentru Radio Renașterea pr. Ioan Buftea, protopopul Dejului.

Mânăstirea de la Escu a fost întemeiată în anul 2018 în urma desființării parohiei din cauza depopulării și oferă asistență religioasă și credincioșilor puțini rămași în localitate.

Starețul așezământului este Părintele Protosinghel Dorotei Ilieșiu, transferat, din decizia Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Andrei, de la Mânăstirea „Sfânta Treime” Soporu de Câmpie, județul Cluj.

Mai multe fotografii aici.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 25 mai 2024, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Budești, județul Bistrița-Năsăud. Cu această...