PS BENEDICT: Radio Renașterea ne cheamă la o altă cale decât cea care ne-o propune lumea de azi

de | mai 1, 2023

Cu ocazia împlinirii, la 1 mai 2023, a 24 de ani de la înființarea postului de radio Renașterea, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a transmis un mesaj redactorilor și ascultătorilor:


Cuvântul este semnul vieții. Înțelegem lucrul acesta încă de la începutul creației, când Dumnezeu zice și lumea se face din neființă la ființă și toate câte ies din gura lui Dumnezeu se arată bune foarte. Cuvântul este semnul vieții și înțelegem lucrul acesta și din întruparea Fiului lui Dumnezeu, Cuvântul lui Dumnezeu, care se arată om ca și noi, pentru ca noi să-L vedem în deplinătatea slavei Sale, ca Om adevărat și Dumnezeu adevărat.

Timp de trei ani, El, singurul proprietar și suveran al cuvântului, a propovăduit cuvintele vieții celei veșnice, pe care El Însuși le-a descris drept Duh și Viață, iar cei care Îl ascultau au confirmat lucrul acesta, arătând că niciodată cineva n-a vorbit așa cum El vorbește. Cuvântul Său a mângâiat, a îmbrățișat, a iertat, a dat viață, a înviat și a indicat Împărăția lui Dumnezeu.

Timp de 24 de ani, Radio Renașterea al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului se străduiește să continue această lucrare de propovăduire a cuvântului lui Dumnezeu, prin transmisiunea de slujbe, emisiuni, dialoguri sau diverse alte intervenții. Vreme îndelungată, cuvântul lui Dumnezeu se aude pe unde hertziene sau se transmite în spațiul virtual, prin intermediul internetului, iar noi, cei care ascultăm, ne mângâiem, ne întărim, ne bucurăm, primim semne ale vieții, primim semne de Înviere, pentru că ne cheamă mereu și mereu la o altă cale decât cea pe care ne-o propune lumea, ofertant, de multe ori.

De aceea, la acest moment aniversar, când se împlinesc 24 de ani de emisie, ne manifestăm bucuria și recunoștința, mai întâi față de Dumnezeu, care ne-a dăruit cuvintele Sale, semne ale vieții, iar apoi suntem recunoscători Mitropolitului Bartolomeu de vrednică pomenire care, sub inspirația lui Dumnezeu, a pus bazele acestui post de radio minunat. Îi felicităm și le suntem recunoscători tuturor lucrătorilor buni ai Radio Renașterea pe parcursul celor 24 de ani, tuturor colaboratorilor, tuturor celor care au pus umărul la această istorie frumoasă, care se împlinește acum, în ziua de 1 Mai. Ne îndreptăm și spre ascultători, pentru că, până la urmă, suntem o mare familie, iar sărbătoarea este atât a lucrătorilor, cât și a ascultătorilor, toți beneficiind de lucrarea deosebită, care se întâmplă prin intermediul  acestei instituții de cultură și duhovnicie, deopotrivă.

Așa că, la ceas aniversar, îi felicităm pe toți lucrătorii de la Radio Renașterea și pe toți ascultătorii. Avem nădejde în Dumnezeu că ne va inspira și că îi va inspira și în continuare să facă aceeași lucrare misionară, bună, ca cea pe care au făcut-o până acum, că vor intui semnele vremii și că vor putea să se apropie de credincioși și de ascultători cu cuvânt potrivit, dătător de viață, semn al Învierii.

La mulți ani, Radio Renașterea!

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Căianu Mic

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Căianu Mic

În Duminica a 34-a după Rusalii (a Întoarcerii Fiului risipitor), 3 martie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă a Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail...

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

În ziua de joi, 29 februarie 2024, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Principalele hotărâri ale Sfântului...