PS Părinte Petroniu, liturghie și filantropie în misiunea ortodoxă din Calcutta

de | nov. 23, 2021

În cadrul ultimelor două ediții ale emisiunii „Viața Bisericii”, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, ne-a făcut bucuria de a ne împărtăși o perioadă extrem de frumoasă și provocatoare a vieții Preasfinției Sale. Este vorba de perioada studiilor doctorale, timp în care, vara, tânărul doctorand Petru Florea s-a implicat activ în viața Misiunii ortodoxe din Calcutta, India, unde a desfășurat o bogată activitate ca misionar.

De data aceasta, vă propunem spre audiție cea de-a treia parte a dialogului nostru, în cadrul căruia am atins subiecte precum viața liturgică a comunităților botezate, pregătirea slujitorilor indieni, modalități de întreținere a unei astfel de activități într-o țară ostilă prozelitismului religios.

Vă dorim audiție plăcută!

Radio Renasterea
Radio Renasterea
PS Părinte Petroniu, liturghie și filantropie în misiunea ortodoxă din Calcutta
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/pr-robert-kovacs/" target="_self">Pr. Robert Kovacs</a>

Pr. Robert Kovacs

Absolvent al studiilor de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În prezent, doctorand în cadrul aceleiași instituții de învățământ superior. Redactor la Radio Renașterea și preot paroh la Parohia Ortodoxă „Sfântul Silvestru” din Cluj-Napoca.

Emisiuni recente

Calea de la om la Dumnezeu | Duminica a 5-a după Paști

Calea de la om la Dumnezeu | Duminica a 5-a după Paști

Ev. Ioan 4, 5-42; Convorbirea lui Iisus cu femeia samarineancă „Deci a venit la o cetate a Samariei, numită Sihar, aproape de locul pe care Iacov l-a dat lui Iosif, fiul său; Şi era acolo fântâna lui Iacov. Iar Iisus, fiind ostenit de călătorie, S-a aşezat lângă...

Când va fi sfârșitul lumii? Ce ne spune Biblia? P5

Când va fi sfârșitul lumii? Ce ne spune Biblia? P5

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură”, susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19:00.   Focul apare ca element transformator la...