Reprezentanți ai Arhiepiscopiei Clujului participă în aceste zile la Congresul Naţional Catehetic Hristos împărtăşit copiilor, ediţia a XV-a

de | oct. 5, 2022 | Actualitatea religioasă

La Centrul social-pastoral „Sfânta Cruce”  Caraiman are loc în perioada 5-7 octombrie Congresul Naţional Catehetic Hristos împărtăşit copiilor, ediţia a XV-a.

Patriarhul Daniel a trimis la acest eveniment un mesaj în care i-a apreciat şi încurajat pe cei care au contribuit la reuşita acestui proiect în decursul celor cincisprezece ani.

Patriarhul României a precizat că „scopul activităţii catehetice şi a lucrării pastoral-misionare cu tinerii este multiplu, de la formarea caracterului la creşterea duhovnicească, în lumina Evangheliei iubirii jertfelnice a lui Hristos Domnul”.

De aceea, este necesar să fim alături de tineri, încurajându-i, sfătuindu-i şi, mai ales, ascultându-i. Să-i întâmpinăm mereu cu bucurie şi iubire, aşa cum ne întâmpină Dumnezeu în jertfa euharistică a Fiului Său!”.

Mesajul a fost transmis de Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieşteanul. Mesajul integral poate fi citit aici .

Tema întâlnirii de anul acesta este „Problematica actuală a tinerilor și abordarea ei în contextul activității catehetice parohiale și a lucrului cu tinerii”.

Evenimentul reunește responsabilii pentru cateheza cu tinerii din eparhiile Patriarhiei Române și reprezentații organizațiilor de tineret.

Participanții la Congresul Național Catehetic vor dezbate două subiecte actuale. Primul se numește „Conținutul catehetic destinat tinerilor în formarea caracterului şi în procesul educării lor şi metoda adecvată de livrare a acestui conținut pentru vârstele/etapele specifice dezvoltării copiilor şi tinerilor”.

Cel de al doilea subiect este „Stabilirea coordonatelor generale pentru desfășurarea Concursului Național Catehetic dedicat anului 2023”.

Organizatorii congresului așteaptă ca evenimentul să creeze o punte între toți cei responsabili cu cateheza tinerilor, a relatat pentru Radio Renașterea, Pr. Drd. Raul Pap, coordonatorul Departamentului de misiune și cateheză din cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Din delegația Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului fac parte: Pr. Lect. Univ. Dr. Liviu Vidican-Manci, profesor titular la Catedra de Catehetică-Omiletică din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă, Cluj-Napoca; Pr. drd. Raul-Vasile Pap, coordonatorul Departamentului de misiune și cateheză și Andrei Toșa, lucrător cu tinerii din cadrul Biroului de tineret.

La acest eveniment participă delegațiile Episcopiei Maramureșului și Sătmarului și a Episcopiei Sălajului, alături de reprezentații celorlalte Centre Eparhiale din cuprinsul Patriarhiei Române.

Ultimele articole

Premieră la Teatrul de Păpuși „Puck”

Premieră la Teatrul de Păpuși „Puck”

Artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” pregătesc pentru sâmbătă, 19 noiembrie, o nouă premieră. Este vorba de spectacolul „Te aștept!”/ „Eljöhetnél hozzám!”, în regia lui Kovács Ildikó, reluată de Varga Ibolya. De asemenea, duminică, 20 noiembrie, cei  mici sunt...

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Beclean

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Beclean

În perioada 4 octombrie – 15 noiembrie 2022, în cele nouă protopopiate ale Eparhiei Clujului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, au avut loc...

De astăzi începe Postul Crăciunului

De astăzi începe Postul Crăciunului

În Biserica Ortodoxă începe astăzi, marți, 15 noiembrie 2022, Postul Crăciunului, care ține până în ziua de Ajun a Crăciunului, 24 decembrie inclusiv (zi de post aspru). Ziua din Ajunul Crăciunului este o zi de post aspru spre deosebire de celelalte zile ale Postului...