Reuniune după 57 de ani de la absolvirea Seminarului Teologic Ortodox din Cluj

de | iul. 26, 2016 | Actualitatea religioasă

11 preoți ai promoției 1958- 1959 ai Seminarului Teologic Ortodox, s-au întâlnit marți, 26 iulie 2016, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Clujului după 57 de ani de la absolvirea instituției.

Între ei se numără  fostul protopop de Cluj I, părintele Ioan Jeler, care își amintește cu nostalgie de anii de seminar, petrecuți în clasa părintelui diriginte Ioan Bunea:

„Am fost o clasă numeroasă de 43 de elevi, dintre care 25 de colegi de-ai noștri au trecut la cele veșnice iar 18 suntem în viață și 11 suntem prezenți la această reuniune. Am fost o clasă bună, nu pentru că spun eu lucrul acesta, ci asta spunea părintele profesor Ioan Bunea care a fost dirigintele clasei noastre. El scria în memoriile sale faptul că dintre elevii acestei clase 95 % s-au evidențiat la învățătură și la purtare. L-am avut ca șef de clasă pe regretatul Arhiepiscop al Târgoviștei, Vasile Costin”.

DSC05211Cu prilejul întâlnirii la 57 de ani de la absolvirea seminarului, Mitropolitul Clujului a oficiat în prezenta absolvenților generației 1958-1959 o slujbă de Parastas pentru cei care nu mai sunt în viață.

La finalul slujbei, cei 11 foști colegi s-au reunit în Sala „Nicolae Ivan” a Centrului Eparhial unde și-au adus aminte de vremurile de demult, ale căror amintiri au rămas vii în memoria tuturor: „Erau vremuri grele atunci. În anul IV, părintele profesor Ioan Bunea a fost arestat și condamnat pentru că a făcut o programă analitică pentru predarea religiei în biserică pentru copii, pe categorii de vârstă”, a spus părintele Ioan Jeler.