„România întregită. Istoria între adevăr și manipulare”, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj

de | iun. 22, 2018

Joi, 21 iunie 2018, de la ora 18.00, în Aula Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca a avut loc conferința „România întregită. Istoria între adevăr și manipulare”, susținută de Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iacob, de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași. În cadrul conferinței a avut loc și lansarea cărții “Istoria între adevăr și manipulare”, scrisă de Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iacob.

Au luat cuvântul atât Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, care a ținut un cuvânt de învățătură despre importanța acestui an, precum și Prof. Univ. Dr. Ioan Bolovan, prorectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Moderatorul evenimentului a fost Pr. Prof. Univ. Dr. Ioan Chirilă, președintele senatului Universității Babeș-Bolyai și profesor la catedra de Vechiul Testament a Facultății de Teologie Ortodoxă.

Istoricul Gheorghe Iacob este prorectorul Universității Al. I. Cuza din Iași. A obținut diploma de merit pentru absolvirea Facultăţii de Istorie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, ca şef de promoţie pe ţară, cu media generală 10, în anul 1976, iar înanul 1985 a obținut diploma de doctor înistorie la aceeași universitate. A publicat numeroase lucrări, volume și peste 100 de comunicări științifice cu tematică istorică. Este coordonatorul Colecţiei „Excellentia” a Editurii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, în cadrul căreia, în perioada 2010-2015, s-au publicat 20 de volume. A fost Cancelar al Facultăţii de Istorie, prodecan al aceleiași facultăți și șeful Catedrei de Istorie contemporană.

Evenimentul face parte din seria manifestărilor organizate sub egida anului centenar, în colaborare cu Centrul de cercetare „IoanLupaș” din Cluj-Napoca.

Text si foto: Silvia Filipoi

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 25 mai 2024, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Budești, județul Bistrița-Năsăud. Cu această...