Rugăciunea în Sfânta Scriptură

de | feb. 24, 2022

Din exemplele drepților Vechiului Legământ, vedem că rugăciunea este un refugiu al omului în fața marelui val al răului care crește tot mai mult în lume. Rugăciunea celor drepți face să dăinuie lumea, face ca lumea să nu se prăbușească de povara, de greutatea, de întunericul răului, al păcatului care se înmulțește. Rugăciunea este un act de permanentă renaștere în contextul înmulțirii răului, de aceea avem și noi până astăzi această formulare de la părinții noștri întru credință și marii duhovnici ai neamului – „Rugăciunea ține lumea”.

Universul liturgic al Ortodoxiei
Universul liturgic al Ortodoxiei
Rugăciunea în Sfânta Scriptură
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/simeonpintea/" target="_self">Arhim. Simeon Pintea</a>

Arhim. Simeon Pintea

Eclesiarhul Catedralei Mitropolitane și cadru didactul la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, specialitatea „Liturgică”. Realizator al emisiunii „Universul liturgic al Ortodoxiei” la Radio Renașterea.

Emisiuni recente

Despre perioada Triodului

Despre perioada Triodului

Pe parcursul celor zece săptămâni ale perioadei Triodului (denumirea vine de la cartea de cult folosită la strană în aceste săptămâni - Triod, gr. „triodion”, trei ode sau imne, întrucât cântările Utreniei sunt structurate în câte trei cântări), începând cu Duminica...