Săptămâna premergătoare Postului Mare

de | mart. 12, 2021

Potrivit calendarului liturgic, ne aflăm în această săptămână într-un timp cu totul special. Este vorba despre săptămâna lăsatului sec de brânză sau săptămâna care premerge și pregătește Postul cel Mare. Biserica ne pregătește treptat pentru a întâmpina greutatea și seriozitatea postirii. De ce se întâmplă așa și care sunt pașii pe care, potrivit rânduielilor bisericești, îi facem înainte de a intra în perioada aceasta a Postului Păresimilor, vă invităm să aflăm împreună în această ediție a emisiunii Universul liturgic al ortodoxiei.

Universul liturgic al Ortodoxiei
Universul liturgic al Ortodoxiei
Săptămâna premergătoare Postului Mare
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/simeonpintea/" target="_self">Arhim. Simeon Pintea</a>

Arhim. Simeon Pintea

Eclesiarhul Catedralei Mitropolitane și cadru didactul la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, specialitatea „Liturgică”. Realizator al emisiunii „Universul liturgic al Ortodoxiei” la Radio Renașterea.

Emisiuni recente

Despre perioada Triodului

Despre perioada Triodului

Pe parcursul celor zece săptămâni ale perioadei Triodului (denumirea vine de la cartea de cult folosită la strană în aceste săptămâni - Triod, gr. „triodion”, trei ode sau imne, întrucât cântările Utreniei sunt structurate în câte trei cântări), începând cu Duminica...