Ședința lunară administrativă a clericilor din Protopopiatul Ortodox Cluj II

de | iun. 4, 2019

Marți, 4 iunie 2019, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Clujului s-a desfășurat ședința lunară administrativă a preoților din Protopopiatul Ortodox Cluj II, cei care slujesc în parohiile Municipiului Cluj-Napoca.

Întâlnirea a debutat la ora 10:00, cu săvârșirea slujbei de Te Deum, în Paraclisul Seminarului Teologic Ortodox.

În prima parte a întrunirii, preoții clujeni au primit cu mare interes cuvântul invitatului special, domnul profesor univ. dr. Ioan Bolovan, prorectorul Universității ,,Babeș-Bolyai” și membru corespondent al Academiei Române.

Prezența distinsului reprezentant al mediului academic clujean în mijlocul preoților, se înscrie în proiectul ,,Din suflet pentru satul românesc”, inițiat de Protopopiatul Ortodox Cluj II în contextul anului 2019, declarat ca ,,an omagial al satului românesc” în Patriarhia Română.

În prelegerea susținută, domnia sa a elogiat satul românesc așa cum este versificat de Octavian Goga în volumul ,,Poezii” apărut în anul 1905 la Budapesta. De asemenea, a evidențiat tipologia preotului și a dascălului, ale căror atitudini s-au dovedit a fi modele demne de urmat pentru poporul român în căutarea și păstrarea unității naționale.

În partea a doua a întâlnirii, desfășurate sub coordonarea părintelui protopop Alexandru-Constantin Ciui, au fost discutate câteva aspecte organizatorice referitoare la îndătinata Procesiune de Rusalii care se va desfășura și în acest an în Cluj-Napoca cu participarea și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei și a tuturor preoților din Cluj-Napoca.

Un alt punct pe ordinea de zi a fost și organizarea grupurilor de tineri din parohiile Protopopiatului Cluj II în vederea participării la Întâlnirea Regională a Tinerilor Ortodocși din Mitropolia Clujului, eveniment care se va desfășura în ziua de 5 iulie a acestui an, în Municipiul Baia Mare.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia Geaca, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare...