Sensul depunerii sfintelor moaște în altarul euharistic

de | iul. 19, 2021

În vechea tradiție bizantină, actul complex al târnosirii unei biserici culmina cu procesiunea aducerii și depunerii sfintelor moaște în alcătuirea altarului. Există două momente distincte ale aceleiași unități liturgice, anume sfințirea bisericii – sfințirea sau consacrarea altarului și inaugurarea noului altar sau a noii biserici. Despre aceste secvențe liturgice, despre cum erau ele săvârșite în vechime și despre cum au ajuns a fi celebrate în ziua de azi, vom vorbi în cadrul emisiunii „Universul liturgic al ortodoxiei”.

Universul liturgic al Ortodoxiei
Universul liturgic al Ortodoxiei
Sensul depunerii sfintelor moaște în altarul euharistic
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/simeonpintea/" target="_self">Arhim. Simeon Pintea</a>

Arhim. Simeon Pintea

Eclesiarhul Catedralei Mitropolitane și cadru didactul la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, specialitatea „Liturgică”. Realizator al emisiunii „Universul liturgic al Ortodoxiei” la Radio Renașterea.

Emisiuni recente

Perioada Triodului

Perioada Triodului

Perioada Trodului este un timp de rugăciune mai intensă, de ascultare mai atentă a Sfintelor Scripturi, o perioadă de pocăință și de înmulțire a faptelor bune, în special a milosteniei arătată față de cei în nevoie, față de cei săraci. Triodul ne cheamă la pocăință și...