Sfânta Lumină a fost adusă în România

de | apr. 15, 2023 | Comunicate de presă

Aeronava cu delegația care a adus Sfânta Lumină în România a aterizat pe Aeroportul Internațional Otopeni în jurul orei 19:30.

Episcopul vicar Timotei Prahoveanul a primit candela cu Sfânta Lumină de la delegația condusă de Superiorul Aşezămintelor Româneşti de la Ierusalim, Arhim. Teofil Anăstăsoaie.

„Este o mare binecuvântare pentru Biserica Ortodoxă Română și pentru fii ei, este o binecuvântare și pentru românii de dincolo de granițe care primesc în ajunul marii sărbători a Învierii Domnului, binecuvântarea mormântului izvorâtor de viață și a luminii care îl reprezintă pe Mântuitorul Hristos, Lumina Lumii”, a spus Episcopul vicar Timotei Prahoveanul în declarația de presă oferită la momentul primirii Sfintei Lumini.

După primirea Sfintei Lumini, aceasta este împărțită la Aeroportul Otopeni, tuturor delegațiilor venite de la Eparhiile din Țară.

De la aeroport va lua Sfânta Lumină și Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud care o va duce în Republica Moldova pentru al doilea an consecutiv.

Delegația de la aeroport va duce Sfânta Lumină la Catedrala Patriarhală unde va fi întâmpinată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Sfânta Lumină s-a pogorât sâmbătă la ora 14:55 la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim.

Tradiția aducerii Sfintei Lumini din Ierusalim a fost instituită de Patriarhul Daniel în anul 2009, de atunci a fost adusă anual în toate parohiile din România.

Evenimentul primirii Sfintei Lumini poate fi urmărit într-o transmisiune live a Trinitas TV.

Mai multe din Comunicate de presă
Zilele Artei Bizantine – ediția a XIX-a (5-6 octombrie 2023)

Zilele Artei Bizantine – ediția a XIX-a (5-6 octombrie 2023)

Ajunse la cea de-a XIX-a ediție, „Zilele Artei Bizantine” se vor desfășura la Cluj-Napoca în perioada 5-6 octombrie 2023, în seria de evenimente numărându-se participarea grupului „Sfântul Ioan Damaschinul”, dirijat cu acest prilej de către Prof. Univ. Dr. Grigorios...