Sfânta Lumină a fost adusă în România

de | apr. 15, 2023

Aeronava cu delegația care a adus Sfânta Lumină în România a aterizat pe Aeroportul Internațional Otopeni în jurul orei 19:30.

Episcopul vicar Timotei Prahoveanul a primit candela cu Sfânta Lumină de la delegația condusă de Superiorul Aşezămintelor Româneşti de la Ierusalim, Arhim. Teofil Anăstăsoaie.

„Este o mare binecuvântare pentru Biserica Ortodoxă Română și pentru fii ei, este o binecuvântare și pentru românii de dincolo de granițe care primesc în ajunul marii sărbători a Învierii Domnului, binecuvântarea mormântului izvorâtor de viață și a luminii care îl reprezintă pe Mântuitorul Hristos, Lumina Lumii”, a spus Episcopul vicar Timotei Prahoveanul în declarația de presă oferită la momentul primirii Sfintei Lumini.

După primirea Sfintei Lumini, aceasta este împărțită la Aeroportul Otopeni, tuturor delegațiilor venite de la Eparhiile din Țară.

De la aeroport va lua Sfânta Lumină și Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud care o va duce în Republica Moldova pentru al doilea an consecutiv.

Delegația de la aeroport va duce Sfânta Lumină la Catedrala Patriarhală unde va fi întâmpinată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Sfânta Lumină s-a pogorât sâmbătă la ora 14:55 la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim.

Tradiția aducerii Sfintei Lumini din Ierusalim a fost instituită de Patriarhul Daniel în anul 2009, de atunci a fost adusă anual în toate parohiile din România.

Evenimentul primirii Sfintei Lumini poate fi urmărit într-o transmisiune live a Trinitas TV.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Comunicate de presă
Evaluarea Națională la finalul clasei a IV-a, sesiunea mai 2024

Evaluarea Națională la finalul clasei a IV-a, sesiunea mai 2024

În perioada 21-23 mai 2024, la nivelul județului Cluj, 5.722 elevi din clasele a IV-a (4.135 elevi din mediul urban și 1.587 elevi din mediul rural) vor susține evaluările specifice, la finalul clasei a IV-a, desfășurate potrivit calendarului de administrare a...

Evaluarea Națională la finalul clasei a II-a, sesiunea mai 2024

Evaluarea Națională la finalul clasei a II-a, sesiunea mai 2024

În perioada 13-29 mai 2024, la nivelul județului Cluj, 6588 de elevi din clasele a II-a, dintre care 4699 de elevi din mediul urban și 1889 de elevi din mediul rural, vor susține evaluările specifice, la finalul clasei a II-a, desfășurate potrivit calendarului de...

Anul Puccini va fi sărbătorit la Opera română clujeană

Anul Puccini va fi sărbătorit la Opera română clujeană

Opera Națională Română Cluj-Napoca are bucuria de a prezenta PREMIERA operei TOSCA, un spectacol realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Italian, Ambasada Italiei și Artexim pentru a celebra Anul Puccini în România. Cea mai nouă producție a Operei clujene va...