Sfântul Antim Ivireanul, ctitor al culturii și spiritualității românești

de | sept. 26, 2022

Ziua de 27 septembrie este dedicată pomenirii solemne, liturgice, a unuia dintre cei mai de seamă cărturari și oameni de cultură ai neamului românesc, anume Sfântul Antim Ivireanul. Marele tipograf, marele om de cultură, marele păstor de suflete și, în același timp, martirul care cu moartea lui, cu slujirea lui, cu darurile lui de artist, tipograf, artist în sculptură, în modelarea cuvântului, în învățarea limbilor străine, în slujirea poporului lui Dumnezeu, a înnobilat, și înnobilează, cultura și spiritualitatea românească. 

În ziua pomenirii sale, am găsit potrivit să ne readucem aminte de darurile, de prezența și de biografia excepțională a Sfântului ș vrednicului de pomenire Antim Ivireanul. 

Cult și Cultură
Cult și Cultură
Sfântul Antim Ivireanul, ctitor al culturii și spiritualității românești
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/ioanbizau/" target="_self">Pr. Prof. Ioan Bizău</a>

Pr. Prof. Ioan Bizău

Profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Realizator al emisiunilor „Cult și Cultură” și „Evanghelie și Liturghie” la Radio Renașterea.

Emisiuni recente

Procedee de vindecare a sufletului 2

Procedee de vindecare a sufletului 2

Adevăratul scop al psihoterapiei ortodoxe nu este slobozirea de patimi, ci dobândirea comuniunii cu Dumnezeu! Am început să discutăm în emisiunile trecute despre metodologia psihoterapiei ortodoxe, abordând pentru început psihoterapia ortodoxă sau tămăduirea bolilor...

Pe cine botezăm? Ce ne spune Biblia? P3

Pe cine botezăm? Ce ne spune Biblia? P3

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură”, susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19:00 - 20:22.   „Fiindcă ce vor face cei care se...