Sfinţească-se numele Tău; Vie împărăţia Ta!

de | mai 31, 2022

Ediția de fată a dialogului cu dr. Gabriel Noje, aduce în atenție următoarele două cereri din Rugăciunea Domnească, Sfinţească-se numele Tău; Vie împărăţia Ta;. Așa cum am anunțat anterior, în această  perioadă suntem preocupați de o mai amplă abordare a Rugăciunii Domnești, Matei 6, 9-13, iar în acest sens, săptămâna trecută am încercat să pătrundem înțelesul cuvintelor Tatăl nostru, Care eşti în ceruri.

Ne întrebăm, are oare Dumnezeu nevoie să îi sfințim numele, așa cum spune rugăciunea? Iar dacă nu, ceea ce e evident, ce vrea să ne spună prin aceste cuvinte? Care e înțelesul lor deplin? Care î,mpărăție să vină, ce ne spune Scriptura?

Audiție cu folos!

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Sfinţească-se numele Tău; Vie împărăţia Ta!
Sfinţească-se numele Tău; Vie împărăţia Ta!
/
<a href="https://radiorenasterea.ro/author/pr-robert-kovacs/" target="_self">Pr. Robert Kovacs</a>

Pr. Robert Kovacs

Absolvent al studiilor de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În prezent, doctorand în cadrul aceleiași instituții de învățământ superior. Redactor la Radio Renașterea și preot paroh la Parohia Ortodoxă „Sfântul Silvestru” din Cluj-Napoca.

Mai multe

Sfântul Cuvios Siluan Athonitul

Sfântul Cuvios Siluan Athonitul

Într-o după-amiază înainte de Vecernie, șezând în chilia sa, a atins ultima treaptă a deznădejdii. „Dumnezeu e cu neputință de înduplecat”, și-a spus el. Preț de un ceas, a fost încercat de sentimentul părăsirii totale de către Dumnezeu, fapt ce i-a aruncat sufletul...

Personalitatea și gândirea Sfântului Siluan Athonitul

Personalitatea și gândirea Sfântului Siluan Athonitul

În cadrul emisiunii „Lecturi Duhovnicești Contemporane”, părintele Adrian Podaru, profesor în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca și preot în localitate și părintele Maxim Morariu dialoghează despre texte cu o rezonanță aparte, aparținând unor...