Slujba Învierii Domnului şi Sfânta Liturghie Arhierească solemnă din ziua de Paşti la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare

de | mai 5, 2024

Duminică, 5 mai 2024, la ora 00:00, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a săvârşit slujba Învierii Domnului pe esplanada din fața Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare, în prezența a peste 10.000 de credincioşi și a unui sobor alcătuit din preoţii şi diaconii Catedralei Episcopale. 

Înainte de ora 23,00, o delegaţie a Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, condusă de Preacuviosul Părinte Arhim. Dr. Ioachim Tomoiagă, consilier eparhial social-filantropic şi misionar, a sosit la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare cu Sfânta Lumină de la Aeroportul din Satu Mare, unde a fost adusă de o delegaţie a Episcopiei.

După procesiunea din jurul Catedralei, la care au participat toţi credincioşii cu lumânări aprinse în mâini, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a oficiat Slujba Învierii pe esplanada Catedralei.

Noaptea Învierii din acest an a continuat, după tradiţie, cu Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie din ziua de Paşti, oficiată în interiorul Catedralei Episcopale, la care a participat un mare număr de credincioşi. 

Soborul a fost alcătuit din Arhim. Dr. Casian Filip, vicar administrativ, Arhim. Dr. Ioachim Tomoiagă, consilier eparhial social-filantropic şi misionar, Protos. Serafim Bilţ, eclesiarh, Pr. Viorel Bud, Pr. Dr. Adrian Roşca, medic la un spital din Bucureşti, Pr. Prof. Florin Hoban, directorul Seminarului Teologic „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare, Pr. Florin Bălan, Pr. Adrian Morar, Pr. Ionuţ Pleş, Arhid. Teodosie Bud, consilier eparhial economic, Arhid. Vlad Verdeş, inspector eparhial pentru catehizarea tineretului, Arhid. Dr. Nifon Motogna, consilier eparhial pentru administrarea Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” Baia Mare, Arhid. Vasile Pop, consilier eparhial pentru protocol, Arhid. Petru Vasile Bud, Arhid. Vlad Nechita, Diac. Alexandru Cupşinar, Diac. Ioan Hotico, Diac. Dan Silviu Pop.

Răspunsurile la Slujba Învierii şi Sfânta Liturghie au fost date de Corul „Doxologia” al Catedralei Episcopale „Sfânta Treime”, dirijat de Prof. Paula Bondre, şi Grupul Psaltic „Theologos” al Episcopiei, dirijat de Florian Vois. 

La Slujba Învierii şi Sfânta Liturghie au asistat oficialităţi judeţene şi municipale. 

Credincioşilor le-au fost puse la dispoziţie peste 10.000 pahare din plastic inscripţionate umplute cu pască sfinţită, pentru a fi duse la casele lor de credincioşii prezenţi. De asemenea pahare au avut parte toţi credincioşii din Episcopia Maramureşului şi Sătmarului, cărora leau fost distribuite prin protopopiate.  

Duminică, de la ora 12,00, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a oficiat Slujba celei de doua Învieri sau Vecernia din ziua de Paşti, la care a fost prezent un mare număr de credincioşi.

AUTOR: Andrei Fărcaş 

FOTO: Arhid. Vasile Pop

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Târnosirea bisericii Mănăstirii Budeşti

Târnosirea bisericii Mănăstirii Budeşti

Marţi, 21 mai 2024, la sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi şi întocmai cu Apostolii Constantin şi mama sa Elena, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a oficiat slujba de târnosire și a slujit Sfânta Liturghie cu ocazia hramului la biserica Mânăstirii „Sfinţii Împăraţi...

Hramul Mânăstirii Ieud

Hramul Mânăstirii Ieud

În Duminica a III-a după Paști (a Sfintelor Femei Mironosițe), 19 mai 2024, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească la Mănăstirea Ieud cu ocazia hramului și a binecuvântat lumânărarul nou construit....

Hramul Mânăstirii Rohia

Hramul Mânăstirii Rohia

Vineri, 10 mai 2024, de praznicul Izvorului Tămăduirii, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească la Mănăstirea Rohia, cu ocazia hramului sfântului locaş de închinare, în fruntea unui mare sobor de...