Solidarizare creștină cu victimele tragediei de la Crevedia

de | aug. 27, 2023

Patriarhia Română exprimă profundul său regret pentru victimele exploziei petrecute sâmbătă, 26 august 2023, în localitatea Crevedia din județul Dâmbovița.

Acest tragic eveniment soldat cu multe victime umane, în cazul actual două persoane decedate și 56 rănite, este unul care ne solidarizează cu familiile greu încercate ale acestora.

În aceste sens, Patriarhia Română acordă un sprijin financiar de 3.000 lei fiecărei familii cu victime ale acestui accident, iar Arhiepiscopia Bucureștilor se oferă să susţină integral costurile legate de serviciile funerare ale persoanelor care au trecut la cele veșnice în urma tragicului accident.

La rândul ei, Arhiepiscopia Târgoviștei, prin departamentul social-filantropic, este alături de familiile victimelor, prin ajutorare concretă.

De asemenea, Patriarhia Română adresează un îndemn frățesc eparhiilor ortodoxe românești din ţările unde sunt transportate victimele în stare gravă să contribuie prin donații la costurile suplimentare ocazionate de transportul victimelor transferate la spitalele din străinătate de la aeroporturile unde ajung răniții, până la clinicile care îi preiau, precum și la costurile de cazare a membrilor familiilor care i-ar putea însoți pe acești grav răniți.

Ne rugăm lui Dumnezeu să dăruiască grabnică însănătoșire celor ajunși pe patul de suferință din cauza acestei tragedii, să-i mângâie și să-i întărească pe cei apropiați!

Biroul de Presă al Patriarhiei Române


Foto credit: Facebook / ISU Dâmbovița

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Comunicate de presă
Abonamente refugiati si persoane cu dizabilitati pe 2024 | CTP Cluj

Abonamente refugiati si persoane cu dizabilitati pe 2024 | CTP Cluj

Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Compania de Trasport Public Cluj-Napoca S.A. anunta ca incepand cu data de  8.11.2023  se vor eliberara abonamentele pentru transportul public in comun, valabile pentru anul 2024, pentru urmatoarele categorii de calatori:...