Tabăra de mulțumire pentru voluntarii taberelor pentru copii și adolescenți

de | oct. 24, 2017 | Activități parohiale

În perioada 20 – 22 octombrie 2017, Biroul de Tineret al Arhiepiscopiei Clujului a organizat, la Sângeorz-Băi, o tabără în semn de mulțumire pentru voluntarii care, în această vară, s-au implicat și și-au dedicat o parte din vacanța lor participând la taberele dedicate copiilor și adolescenților. Anul acesta, Biroul de Tineret al Arhiepiscopiei Clujului a organizat 9 tabere pentru aproximativ 700 de copii si adolescenți cu vârste cuprinse între 8 si 18 ani. Aceste tabere au fost posibile cu ajutorul a peste 100 de voluntari, dintre care 60 au reușit să participe în tabăra de mulțumire, aflată la a treia editie. Organizatorii au ținut să își exprime aleasa mulțumire pentru efortul si devotamentul cu care voluntarii s-au implicat în slujirea copiilor și a adolescenților, incurajându-i tototdată să continue calea voluntariatului în Biserică spre bucuria celor mai mici.

Tabăra de mulțumire pentru voluntarii taberelor pentru copii și adolescențiPe parcursul celor 3 zile, voluntarii s-au pus in pielea participanților și s-au bucurat de jocuri de grup, ateliere, drumeție pentru cunoașterea împrejurimilor orașului Sângeorz-Băi, sport în aer liber, au vizionat o scenetă inspirată din viața sfinților Petru si Fevronia, într-o interpretare modernă, actualizata timpurilor noastre. De asemenea, voluntarii au participat la o prezentare cu metode despre cum pot să relaționeze mai bine cu copiii și adolescenții. O activitate plină de satisfacție și multumire sufleteasca a fost citirea formularelor de impresii din tabere ale copiilor si adolescenților. Pe lângă toate acestea, au participat la Sfânta Liturghie atât sâmbătă, cât și duminică și au adus multumire Lui Dumnezeu citind împreuna Acatistul de slava Lui Dumnezeu pentru toate.

Costin Tota, 18 ani:

Mi-a placut foarte mult faptul ca m-am reintalnit cu persoanele cu care am petrecut momente frumoase in cele 2 tabere din aceasta vara. Desi pe unii i-am cunoascut anul acesta, s-a creat o legatura stransa intre noi. Tabara aceasta, prin natura ei, prin jocuri si activitatile organizate, m-a ajutat sa ma deconectez de cotidian, de stresul facultatii. A fost o experienta care mi-a confirmat faptul ca in gasirea echilibrului interior esentiale sunt persoanele din jurul tau

Andrei Tosa, 19 ani:

Aceasta tabara m-a ajutat sa ma dezvolt pe plan personal, in special pentru ca am invatat sa ma implic mai mult in activitatile cu tinerii si sa comunic mai bine cu ei. Mai mult, m-a ajutat pe plan sufletesc – cand am citit Acatistul de multumire impreuna cu toti voluntarii am simtit  o profunda stare de pace si liniste. M-am bucurat mult pentru ca am reintalnit oameni dragi si, totodata, am intalnit persoane noi.”

Anastasia Cosma, 19 ani:

Initial cand am auzit ca vin intr-o tabara de multumire, m-am gandit ca suntem rasplatiti de catre organizatori pentru implicarea noastra de-a lungul verii. Insa ajunsa aici, am realizat ca este o intalnire prin care sa ii multumim Lui Dumnezeu ca ne-a ajutat sa trecem cu bine prin toate taberele. Speram ca am reusit sa sadim in sufletul copiilor o samanta care va rodi peste ani si ani. E foarte important sa existe un loc si un prilej cu care oamenii sa se intalneasca si sa vada ca impreuna pot realiza lucruri frumoase, a caror rezultate se vor vedea in timp.”

Oana Baila, responsabil de tineret:

“Consider ca tabara aceasta de multumire a oferit voluntarilor care au insotit copiii de-a lungul acestei veri in taberele noastre un prilej de a invata lucruri noi. Atmosfera prieteneasca si plina de zambete care a insotit toate activitatile a facut ca timpul sa zboare foarte usor si invatarea sa se produca in mod firesc. S-au imbinat, astfel, muzica, munca mainilor cu jocurile si rugaciunea, iar fiecare in parte a incercat sa ofere ce are mai bun. De aceea, pot sa spun ca aceasta tabara de multumire a unit laolalta tinerii cu cele mai bune competente si cu inima larga din Cluj sau dinalte orase ale tarii, deoarece, pentru cuvantul Lui Hristos, au slujit celor mai mici, una sau mai multe saptamani pe parcursul verii.”

Radu Copil, inspector de Tineret pe judetul Cluj:

“Ne bucuram ca si anul acesta am reusit sa le oferim voluntarilor nostri 3 zile de comuniune si bucuria de a intra in rolul participantilor. Pe langa faptul ca tabara are un puternic rol formativ prin toate activitatile din program, dorim sa le transmitem voluntarilor ca slujirea lor crestina in tabere este valoroasa si de mare folos pentru Biserica si prin urmare merita sarbatorita prin celebrarea rezultatelor.”

Ultimele articole

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

În perioada 25-28 iulie 2022, în Parohia Ortodoxă Răscruci s-au desfășurat o serie de activități estivale, sub egida  Școlii de vară. La manifestări au participat peste cincizeci de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. Activitățile primei zile s-au  desfășurat...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...