Tabăra de mulțumire pentru voluntarii taberelor pentru copii și adolescenți

de | oct. 24, 2017

În perioada 20 – 22 octombrie 2017, Biroul de Tineret al Arhiepiscopiei Clujului a organizat, la Sângeorz-Băi, o tabără în semn de mulțumire pentru voluntarii care, în această vară, s-au implicat și și-au dedicat o parte din vacanța lor participând la taberele dedicate copiilor și adolescenților. Anul acesta, Biroul de Tineret al Arhiepiscopiei Clujului a organizat 9 tabere pentru aproximativ 700 de copii si adolescenți cu vârste cuprinse între 8 si 18 ani. Aceste tabere au fost posibile cu ajutorul a peste 100 de voluntari, dintre care 60 au reușit să participe în tabăra de mulțumire, aflată la a treia editie. Organizatorii au ținut să își exprime aleasa mulțumire pentru efortul si devotamentul cu care voluntarii s-au implicat în slujirea copiilor și a adolescenților, incurajându-i tototdată să continue calea voluntariatului în Biserică spre bucuria celor mai mici.

Tabăra de mulțumire pentru voluntarii taberelor pentru copii și adolescențiPe parcursul celor 3 zile, voluntarii s-au pus in pielea participanților și s-au bucurat de jocuri de grup, ateliere, drumeție pentru cunoașterea împrejurimilor orașului Sângeorz-Băi, sport în aer liber, au vizionat o scenetă inspirată din viața sfinților Petru si Fevronia, într-o interpretare modernă, actualizata timpurilor noastre. De asemenea, voluntarii au participat la o prezentare cu metode despre cum pot să relaționeze mai bine cu copiii și adolescenții. O activitate plină de satisfacție și multumire sufleteasca a fost citirea formularelor de impresii din tabere ale copiilor si adolescenților. Pe lângă toate acestea, au participat la Sfânta Liturghie atât sâmbătă, cât și duminică și au adus multumire Lui Dumnezeu citind împreuna Acatistul de slava Lui Dumnezeu pentru toate.

Costin Tota, 18 ani:

Mi-a placut foarte mult faptul ca m-am reintalnit cu persoanele cu care am petrecut momente frumoase in cele 2 tabere din aceasta vara. Desi pe unii i-am cunoascut anul acesta, s-a creat o legatura stransa intre noi. Tabara aceasta, prin natura ei, prin jocuri si activitatile organizate, m-a ajutat sa ma deconectez de cotidian, de stresul facultatii. A fost o experienta care mi-a confirmat faptul ca in gasirea echilibrului interior esentiale sunt persoanele din jurul tau

Andrei Tosa, 19 ani:

Aceasta tabara m-a ajutat sa ma dezvolt pe plan personal, in special pentru ca am invatat sa ma implic mai mult in activitatile cu tinerii si sa comunic mai bine cu ei. Mai mult, m-a ajutat pe plan sufletesc – cand am citit Acatistul de multumire impreuna cu toti voluntarii am simtit  o profunda stare de pace si liniste. M-am bucurat mult pentru ca am reintalnit oameni dragi si, totodata, am intalnit persoane noi.”

Anastasia Cosma, 19 ani:

Initial cand am auzit ca vin intr-o tabara de multumire, m-am gandit ca suntem rasplatiti de catre organizatori pentru implicarea noastra de-a lungul verii. Insa ajunsa aici, am realizat ca este o intalnire prin care sa ii multumim Lui Dumnezeu ca ne-a ajutat sa trecem cu bine prin toate taberele. Speram ca am reusit sa sadim in sufletul copiilor o samanta care va rodi peste ani si ani. E foarte important sa existe un loc si un prilej cu care oamenii sa se intalneasca si sa vada ca impreuna pot realiza lucruri frumoase, a caror rezultate se vor vedea in timp.”

Oana Baila, responsabil de tineret:

“Consider ca tabara aceasta de multumire a oferit voluntarilor care au insotit copiii de-a lungul acestei veri in taberele noastre un prilej de a invata lucruri noi. Atmosfera prieteneasca si plina de zambete care a insotit toate activitatile a facut ca timpul sa zboare foarte usor si invatarea sa se produca in mod firesc. S-au imbinat, astfel, muzica, munca mainilor cu jocurile si rugaciunea, iar fiecare in parte a incercat sa ofere ce are mai bun. De aceea, pot sa spun ca aceasta tabara de multumire a unit laolalta tinerii cu cele mai bune competente si cu inima larga din Cluj sau dinalte orase ale tarii, deoarece, pentru cuvantul Lui Hristos, au slujit celor mai mici, una sau mai multe saptamani pe parcursul verii.”

Radu Copil, inspector de Tineret pe judetul Cluj:

“Ne bucuram ca si anul acesta am reusit sa le oferim voluntarilor nostri 3 zile de comuniune si bucuria de a intra in rolul participantilor. Pe langa faptul ca tabara are un puternic rol formativ prin toate activitatile din program, dorim sa le transmitem voluntarilor ca slujirea lor crestina in tabere este valoroasa si de mare folos pentru Biserica si prin urmare merita sarbatorita prin celebrarea rezultatelor.”

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

  În urma campaniei filantropice „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”, inițiată de Serviciul de Asistență Comunitară, din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, a fost adusă bucurie și speranță copiilor care provin din familii defavorizate, cu risc de...

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei a fost marcată la Dej prin momente solemne, depuneri de coroane, retragerea cu torțe a militarilor, defilarea și prezentarea tehnicii de luptă în Piața Bobâlna. Manifestările au debutat cu prezentarea onorului, intonarea Imnului Național și...